Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | October 24, 2017

Dagens fråga | vilka sociala medier föredrar du?

Jag har en fråga som jag har tänkt ett tag på.. för att jag själv typ kanske är lite gammalmodig som föredrar typ blogg och instagram före Youtube.

Så min fråga är: Vilka sociala medier föredrar du? Och varför?
Är du en old school bloggläsare? Föredrar du att likea bilder på instagram eller är du mer för youtube eller snapchat, eller kanske poddar? (om det ens räknas som sociala medier)

Jag gillar blogg och instagram mest,  just för att bilder ofta säger så mycket mer än video, det ger mig mer känsla på nåt vis, och jag kan mer relatera till det. Jag gillar att se en bild, få en känsla och utgå ifrån den. Jag har inte riktigt ro att sitta och titta på videos typ. Och så älskar jag poddar, att göra andra saker medan jag lyssnar och samtidigt lär mig saker om människor och olika ämnen.

Så, är du team blogg, instagram, youtube, snapchat eller nåt annat?

ENGLISH:

I have a question I’ve been thinking about for a while ..
I think I might be a bit old fashioned, preferring blogs and instagram before Youtube.
So my question is: What type of social media do you prefer? And why?
Are you an old school blog reader? Do you prefer instagram or are you more for youtube or snapchat, or maybe a pod listener? (if it’s even considered social media)

I like blogs and instagrams mostly, because photos often say so much more than a video, it makes more sense to me, and I can relate to it more. I like to see a picture, and get a feeling from it. I don’t really have time to watch videos I guess.. And I love podcasts, doing other things while I’m listening while learning things about people and different topics.
So, are you team blog, instagram, youtube, snapchat or something else?


38 kommentarer38 kommentarer om “Dagens fråga | vilka sociala medier föredrar du?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag älskar bloggar. Är 30 år kanske är därför…kollar aldrig på youtube, nej blog is the shit. Väldans mycket av min konsumtion baseras på bloggares rekommendationer, ex Isabellas LCC-produkter, Sofi Fahrman som alltid bär Dagmar, sandra beijers inredning mm. mm. Snälla sluta aldrig blogga, det är tidlöst.

  Har förresten själv en egen blogg sedan 7 år tillbaka, den är liten om man jämför men älskar hantverket:)) http://www.angelicahellgren.se/

  Reply
 • Är precis som du, bloggar ger mest, instagram är bra för inspo och tidsfördriv och poddar är perfekt när man tex är ute och går eller städar. Youtube känns inte alls som min grej! Men så är jag ju heller inte 18, vet inte om det är en åldersfråga?

  Reply
 • Er helt enig med deg, foretrekker definitivt blogg og instagram. Men så er jeg generelt ikke spesielt fan av videoer (liker å se film derimot). Foretrekker bilder mye mer!

  Reply
 • Håller med dig helt och hållet! Bloggar och Instagram, känns som mycket enklare forum och det tar inte upp lika mycket tid som youtube. Älskar film och serier men har inte fastnat alls för att kolla på vloggar. Tittar såklart ibland, speciellt på dina men nja.. blogg och instagram får min röst ?

  Reply
 • Insta och youtube! Best of both worlds, typ. Youtube för det är mer “djupgående” än en pic på Instagram, jag älskar att kolla videos som är typ 10+ minuter långa när man har tråkigt.

  Reply
 • I very much prefer reading blogs and looking at pictures (of pretty make up products 😉 ) over watching YouTube videos!

  Reply
 • Gillar både Youtube, bloggar och Instagram väldigt mycket. Men utifrån vad jag själv har använt och använder just nu så är det nog mest instagram. Ett lättare medel att nå ut till människor och det går fortare jämfört med att fixa ett blogginlägg eller redigera ihop en video. Sen älskar jag förvisso att kolla makeuptutorials på YT eller recensioner på bloggar så varierar för mig 🙂

  Puss @nathalisbeautychannel på Instagram!

  Reply
 • Blogg och instagram är mina klara favoriter!

  Reply
 • Jag gillar iofs Youtube, men jag föredrar faktiskt vanliga hederliga bloggar samt Instagram i första hand.

  Reply
 • Bloggar all the way! Instagram är för rörigt, och jag har inte tid/ro nog för YouTube.

  Reply
 • Hi Linda! How are you? let me tell you, I loveee reading your blog!I have been following you for years now.
  I prefer read blogs and insta more than youtube; I feel that the blog is closer to us.
  Please keep going!
  Kisses from Uruguay!

  Reply
 • Blogg + youtube!

  Reply
 • Jag skulle nog säga bloggar och youtube. Använder inte alls instagram lika mycket som förut pga algoritmen, missar så mycket och då känns det inte som att det är någon idé att försöka hålla koll när 5 dagar gamla bilder ploppar upp. Tycker inte om att följa smink och sånt på snapchat, då det känns så rörigt på något vis…

  Reply
 • Blogg och Instagram! Nån video på en blogg kan vara skoj men kollar sällan Youtube.

  Reply
 • Blogg och instagram, dels för bilderna och dels för att det blir mindre tidskrävande än att titta på en Youtubefilm, visst har sin tjusning det med men känns mer tidskrävande.

  Reply
 • Föredrar blogg och instagram (där jag redan följer dig) kollar aldrig youtube, sånafall om du tex skulle ha en toturial video här i bloggen så Klart man skulle kika.

  Men du är mer än en “smink blogg” som gör youtube klip med tips och trix. Det du gör är konst och bilderna är magiska. Den effekten är svår att förmedla på youtube.

  Blogg all the way! ?

  Reply
 • Jag är väldigt kluven och gillar bloggar, Instagram och YouTube.
  Det kan vara härligt att få sitta och läsa inlägg på en blogg, men även kul att bara få kolla på bilder eller korta videos på Instagram, men jag spenderar många timmar framför YouTube också.
  Jag gillar också att lyssna på poddar.
  Det finns tillfällen för allt.

  Reply
 • Instagram är helt klart min favorit! Just nu har jag också en period när jag slukar bloggar, men det går i vågor hur mycket tid/energi jag har för det. Misstänker dock att det är lite av en generationsfråga, att Youtube är viktigare för de yngre, medan jag mer tycker det kan vara kul någon gång ibland men inget jag orkar kolla på dagligen.

  Reply
 • I really miss your YouTube Videos and your Vlogs because it was a whole different feeling of connection. I liked it to here what you think or to see how you combine colors and create you makeup looks – this was art in progress. I was hooked of it. Now I have the feeling that I lost you, the relationship between you and the follower is not that close anymore. Thats sad, but on the other hand I can totally understand if you dont want that. Maybe it could help you to get someone who is cutting your videos (a webdesign student?), so you’ll have less work with that. Whatever you are doing, keep on rocking. xoxo

  Reply
 • Bloggar och instagram! bloggarna kräver dock någon som skriver intressant och utan allt för mycket slang

  Reply
 • Jag gillar mest instagram och bloggar även om jag eg bara följer en blogg på riktigt (din ?).
  Sen gillar jag de korta filmer man kan göra på instagram samt stories?

  Reply
 • youtube är där jag tillbringar mest tid och engagemang, men gillar bloggar ungefär lika mycket (har bara brist på bloggar att följa, annars skulle jag läsa fler). använder inte instagram alls

  Reply
 • Team blogg/instagram!!
  Är som Du, kommer inte till ro och blir faktiskt smått uttråkad av att se på videos. Har hänt flera gånger att Jag tänkt “åh detta verkar intrssant” för att sen se att det är ex en videorecension och bli besviken och skippa det..och när jag väl tittar på videos spolar jag liksom fram hela tiden. Nä, Tack!

  Reply
 • Blogg, lätt! Läser otroligt mycket bloggar och älskar kombon av text och bild. På andra plats kommer dock Insta och Insta Stories som en ny favorit ?

  Reply
 • I prefer blogs and Instagram as well…to be honest, it’s rare that I go on youtube to watch a makeup video (although when I do, it’s your videos that I watch!) I guess really I’m too “lazy” to go and pull up a video to watch. I prefer reading blogs with all the beautiful pictures to see, and Instagram is great for little snippets of my time.

  Reply
 • Hi Linda,

  Honestly, you’re the only blog I follow daily, because you’re one of the few MUA to keep it up in the long run and post interesting content on a daily basis.
  Like you, I don’t have time to watch 20-minutes-long videos, so if I watch videos on Youtube, I often skip to the end to see the result.

  Keep on blogging pleeeeaaaase!

  Reply
 • Blogg och Instagram är mina favoriter ??

  Reply
 • I think I am team blog.

  Although there is something really satisfying about watching a really good artist put on makeup on in a video, I enjoy reading blogs and how much more content it seems you can put out on a blog. I feel totally spoiled by your multiple blog posts per day! I also find photos much more inspiring.

  Instagram posts can be nice (especially as a heads up that you have a new blog post!) but I really like Instagram stories!

  Reply
 • Tillhör team Blogg & Instagram. Bloggen är ju alldeles underbar när du lägger upp bilder på dina sminkningar.Den känslan är svår att slå på något annat vis enligt mig.

  Tack för all inspo.

  Reply
 • En jättesvår fråga faktiskt då jag gillar alla tre sakerna. Det beror på vad som ska förmedlas. Men det första jag gör på morgonen till kaffet är att läsa bloggar sedan kollar jag insta om jag hinner, youtube kommer sist även om jag gillar det också men det tar otroligt mycket tid. Känns inte riktigt som att det skulle vara åldersrelaterat heller då jag är 40 och gillar alla medierna. Som dina riktigt kreativa looks skulle inte alls vara det samma på YT som det är att se dem på bloggen då de känns mera som en vacker konstform en smink för mig. Dock har jag lärt mig nästa allt jag kan om smink genom tutorials på YT, så det beror helt på vad det handlar om för min del. Har ju även jag startat en blogg på “äldre dagar” för att jag tycker det är roligt och att jag lär mig mycket på vägen, jag gillar att lära mig saker 🙂

  https://mysecretpassions.wordpress.com/

  Reply
 • Team blogg och Instagram!

  Reply
 • Gillar bloggar mest, men älskar även youtube, tycker det är lättare att förstå “hur” man sminkar sig, och få tips osv!!

  Reply
 • Instagram, alla dagar! Mest för att jag älskar bilder, och tycker det är enkelt att förmedla sin grej via Instagram. Snapchat känns för ytligt på något sätt… Läser dock din blogg dagligen, men följer förutom den bara en annan blogg.

  Puss och kram!

  Reply
 • Jag känner nog att det beror på vilket humör jag är på och så… Jag har några bloggar som jag läser varje dag, älskar att kolla igenom dem. Sen Instagram älskar jag när jg känner att jag vill ha inspiration eller så. Och YT tycker jag om att kika på en liten stund innan jag ska sova, brukar bli nån tutorial eller månadens favoriter eller liknande… Märker direkt när jag börjar må sämre (har utmattningsdepression) för då orkar jag inte titta på Instagram eller YT, och utan den inspirationen det ger mig så räcker det med några dagar så mår jag riktigt riktigt dåligt. Men bloggarna läser jag alltid, så jag är väl team blogg då ? Blev visst ett långt svar detta ??

  Reply
 • I prefer blogs (reading via bloglovin), followed by instagram. Pinterest is also very nice and an inspiration platform. Youtube comes at last. Pods don‘t exist for me.

  Reply
 • Blogg och Instagram! 🙂

  Reply
 • Blogg och instagram ?? 🙂

  Reply
 • Hm svårt.. Skulle nog säga att följa dig så föredrar jag nog bloggen, även insta, annars gillar jag youtube också så man kan sitta å lyssna/kolla och även sitta å surfar lite på mobilen :p Men din blogg älskar jag, gillar mycket bilder. Som sagt gillar även insta och snap, brukar alltid kolla på det innan jag går å lägger mig 🙂

  Reply