Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | December 19, 2017

Skrubba bort oönskad hårväxt med sandpapper

Jag har, ända sedan jag varit liten haft ganska mycket hår på armarna, men det har varit så ljust så det är inget jag reflekterat över eller ens stört mig på. Jag har aldrig rakat mina armar eller ens liksom brytt mig om det. jag har känt att det inte varit värt det. har liksom gillat mitt armhår på nåt vis.
Jag har ändå alltid haft en tanke kring varför det inte finns något som liksom tunnar ut håret lite.. som en slipmaskin

När jag var i Tokyo för två år sedan så pratade jag med en vän som nämnde just detta, att man kan slipa bort håret med nån form av sandpapper. Men jag hittade aldrig produkten tyvärr.

Nu, två år senare så fick jag ett pressutskick från Luam. Och jag var ärligt talat inte så intresserad av “Hårborttagning” tills Linus igår öppnade den och sa “Linda, det här är nån form av sandpapper”
Detta är alltså varken vaxning eller rakning, utan som en skrubbhandske som slipar bort håret samtidigt som den peelar huden.

 

ENGLISH:
I have had pretty much hair on my arms since I was a kid, but it has been so light so I have never really reflected on it, it have never disturbed me really. I have never shaved my arms and never cared about it either.
BUT, I have always had a thought about why there is nothing you can use to make your hair thinner, like, something you could use just to remove some of it.

So, when I was in Tokyo two years ago, I talked to a friend who mentioned that there is something like “sandpaper” you can use to scrub it off. But I never found the product unfortunately.

Now, two years later, I received a press release from Luam. And I was honestly not interested in “Hair Removal” until Linus yesterday opened it and said “Linda, this is some kind of sandpaper”

Det var PRECIS detta jag funderat på som liten! Ett sandpapper som liksom slipar bort hår! I förpackningen får man med en stor pad och en liten, för olika områden på kroppen, samt fem refills av varje.
Dessa skrubbar inte bara bort hår, utan peelar även huden och gör den mjuk och len. “Sandpappret” är väldigt snällt, (inte alls som det sandpapper man har i träslöjden)

Funkar det? JA! Jag provade att “skrubba”  min arm med cirkelrörelser, och precis som jag tänkt, så försvann håret litegrann i taget, men inte allt på en gång! Plus att huden blir supermjuk under. Fortsätter man skrubba så försvinner håret mer och mer. Det tar klart längre tid än rakning, men det är helt klart värt att tänka på om man inte vill raka eller vaxa.
Testade även på bikinilinjen, det var lite knepigare eftersom håret är något grövre där, det tog lite längre tid, men även där funkade det finfint!
Det enda som är lite negativt är att kanterna på vanten är lite vassa. Förrutom det, är jag verkligen supernöjd! Undrar mest varför denna inte funnits i mitt liv förrän nu?

Produkten ska inte användas på irriterad hud.

Pris: 199:- på Lyko.se HÄR (adlink)

 

ENGLISH: 
It was EXACTLY this I thought about when I was little! A “sandpaper” that removes the hair!
In the package you get a large pad and a small pad, for different areas of the body, as well as five refills of each.
They not only removes hair, but also peels the skin and makes it super soft. 

Does it work? YES! I tried to “scrub” my arm with circular movements, and just as I thought, the hair disappeared little by little, not all at once! Plus, the skin becomes super soft underneath. . Clearly, it takes longer than shaving, but it is clearly worth thinking about if you do not want to shave or wax your body.
Also tried it on on the bikini line, it was a little bit trickier because the hair is somewhat thicker there, it took a bit longer, but even that worked fine!
The only thing that is a little negative is that the edges on the mitt are a bit sharp. Besides that, I’m super pleased! 
The product should not be used on irritated skin.

 


15 kommentarer15 kommentarer om “Skrubba bort oönskad hårväxt med sandpapper”

  Har den någon sorts refill eller hur funkar det?

  Reply

  man får ju med fem stycken refills, har inte använt den så länge så jag vet inte hur länge ett “sandpapper” håller. Men ja refills vore ju bra att kunna köpa!

  Reply

  Åh! Köpte nått liknade på en marknad i Frankrike för typ 10 år sen. Försökt att hitta det i Sverige men utan resultat,så tack för detta tips ?

  Reply

  Det där har ju funnits jättemånga år i Sverige 🙂 från veet. Vet inte om den säljs längre pga HEMSKT!!! Asså det är grov peeling för huden och svider satan de gånger jag gjort det. inte direkt men det kom smygandes. Att sandpappra huden säger sig själv inte är skönt för den 🙁

  Reply

  Blir det stubb på samma sätt som vid rakning eller växer det ut mjukare? 🙂

  Reply

  Tråkigt med ett inlägg som lägger ännu ett krav på oss tjejer, i det att armhåret nu plötsligt också ska/kan ses som ett skönhetsfel. Något som ska bedömas och värderas av andra. Tror att många, framför allt unga tjejer, inte reflekterat över detta tidigare. Infon läggs till detta med lip fillers. Hoppas inte att detta är nya riktningen i en annars bra blogg!

  Reply

  Jag vill absolut inte lägga krav på någon, denna produkt är dessutom inte bara för kvinnor. Jag tycker att alla ska få vara fria att göra precis det man vill göra, vad det nu än må vara. 🙂 Att jag skrubbade just armhåret var bara ett exempel, då det var enklast att komma åt, denna funkar lika bra på ben, armhålor, könshår, säkert på huvudet också, eller vad en nu vill. Vissa vill ta bort hår, andra inte. Jag vill tipsa om produkter för alla då många faktiskt vill ta bort hår. Allt passar inte alla, så är det bara. 🙂 kram!

  Reply

  Jag har också funderat på sånt men jag oroar mig över hur det växer ut sen.. jag har också hår på armarna och vill helst vara hårfri men har inte vågat ta bort för att jag tror i mitt huve att det kommer bli som när man rakar benen, alltså bli grövre, mörkare och sticka (stubb)…jag väljer ju hellre att ha hår än att ha dem problemen om du förstår vad jag menar.

  Reply

  Hej! Jag vet faktiskt inte än pga att jag precis provat produkten! Ska se hur håret växer ut på armen jag skrubbade på! Hår kan inte bli grövre då det är en myt kring hår. Men Det upplevs grövre då stubben känns mer än när håret växer ut från roten. Jag ska faktiskt testa att låta mitt benhår växa ut lite och se hur det blir på benen också!

  Reply

  Haha vad roligt. Det fanns faktiskt på typ Kicks och Åhlens för typ 10-15 år sedan. Rosa var den minns jag. Använde det då på mina ben men började ta bort håret på annat sätt så har inte reflekterat över att produkten försvunnit.

  Reply

  Jag tänkte också på det som yngre att det borde finnas något som skrubbade bort håret, så det här var kul att se! Jag undrar hur det blev när håret växte ut igen? ?

  Reply

  Det har växt ut litegrann, verkar som mitt armhår växer otroligt sakta, men det är rätt mjukt, inte upplevt någon stubb vilket är skönt 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här