Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:41 | January 16, 2018

Parfymer som sätter minnen

*inlägget innehåller adlinks

Hej!
Dofter brukar ju sätta sig på minnet och ge flashbacks till både bra och dåliga tider. En doft som satt sig hos mig är en doft som min lärarvikarie hade när jag gick på lekis, och som jag har väldigt bra minnen från.
Jag har känt denna doft lite här och där ända sedan dessnär jag gått på stan, men alltid varit för sen att fråga folk vad det är för doft de bär.
När vi var i LA kände jag doften igen, det var någon av de andra tjejerna som hade den! Så jag var typ världens creep och försökte hitta rätt person.. haha
Sen när jag väl lokaliserat doften så fick jag veta att hon hade Poudrée från Narciso Rodriguez! Denna är ganska ny, så det är inte samma doft som min lekisvikarie.. men det är den där speciella doften som är densamma. Så jag letade runt i LA men hittade inte den någonstans förrän vi kom till flygplatsen i Chicago! HURRAAAA
Så nu äger jag äntligen en doft jag letat efter sedan jag var 6 år gammal! Och det roliga är att den innehåller typ alla doftnoter som jag älskar!

Narciso Rodriguez Pudrée kostar 560:- för 30 ml på Kicks HÄR (adlink)

Toppnoter: Bulgarisk ros, jasmin, apelsinblomma
Hjärnoter: Musk
Basnoter: Vetiver, cederträ, patchouli

Har du någon parfym som ger dig bra/dåliga minnen?

ENGLISH:

Hey!
I often connect different perfumes to both good and bad times. A scent I really remember is a scent from when I went to first grade in school.. And I remember it so strong!
I’ve felt this scent now and then ever since , but I’ve always been to late to ask
When we were in LA, I felt the scent again, it was one of the other influencers who had it! So I creeped around and tried to find the right person .. haha
And I found her!  I was told that she had Poudrée from Narciso Rodriguez! This is quite new, so it’s not the same scent as the one from my childhood .. but it’s pretty much the same. So I was looking around in LA but did not find it anywhere until we arrived at the Chicago airport! HURRAAAAY
So now I’ve finally bought the perfume I’ve looking for since I was 6 years old! 

Top notes: Bulgarian rose, jasmine, orange flower
Brains: Musk
Base notes: Vetiver, cedar tree, patchouli

Do you have any perfume that gives you good/bad memories?


10 kommentarer10 kommentarer om “Parfymer som sätter minnen”

  Inte för att vara sån, men du vet att den här parfymen släpptes 2016 va? Så du har nog inte hittat ”rätt” om du luktade på denna som 6åring.

  Reply

  Hej! Som jag också skrev i inlägget så vet jag att denna är ny, men den är otroligt lik den jag doftade på som liten 🙂 Good enough för mig !

  Reply

  Åh, en av mina favoritparfymer. Köpte också den på en flygplats, så den verkar funka internationell .
  En av mina barndoms-doftminnen är parfymen Date med namnet Susann på. Hade den när jag var på kollo som 12 åring och kan än minnas hur god jag tyckte den var. Åh, om dom bara kunde göra om alla gamla dateparfymer.

  Reply

  Jag klarar inte av vissa Axe deospray för dessa hade mitt ex jämt. Sen har jag också svårt för Nivea deos så jag hade en kompis som luktade svett och använde den, så när jag känner den doften tänker jag på svett.
  Har ännu fler negativa doft-minnen.

  Reply

  Jag har haft ett så sjukt starkt doftminne från jag var typ 2 år och gick hos dagmamma. Förra året hittade jag vad det var – det var Sunflowers av Elizabeth Arden, så hon hade nog den. En riktig ”tantklassiker” som jag lätt skulle kunna köpa bara för nostalgin i det!

  Reply

  Min favorit är nog också Narsico! Sen ska det finnas någon vaniljparfym från Laura Mercier som jag älskar!! En parfym som jag däremot inte är ett stort fan av är angel. Den ger mig rysningar haha.

  Konstigt hur dofter kan påverka en egentligen!!

  Reply

  Det är så otroligt lustigt. Jag har också köpt den här parfymen, och av samma anledning. Jag fick prov på doften i en tidning och det tog tills jag köpt den för att fatta varför jag älskade den så mycket. Jag hade en jättesöt dagisfröken som hette Vivianne och hon doftade så här, ett så fint barndomsminne. Söt och så himla snäll var hon också.
  Ett mega fan av LH cosmetics är jag också, har typ köpt allt!

  Reply

  Fick den i julklapp av maken och det är nog den bästa jag har,denna underbara doft.Var och doftade på dom andra 3 som finns men det var stor skillnad,luktade inte som denna,så tummen upp 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här