Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:33 | January 31, 2018

Saker en unnar sig

Jag har funderat mycket på det där med att unna sig saker.. Jag unnar mig saker ibland, men väldigt sällan..och har hört av andra att jag borde unna mig oftare. Men jag ser egentligen ingen mening i att ha så mycket prylar. Jag får snarare panik på mycket prylar, och har aldrig sett status i att ha mycket grejer. Jag äger te.x inga märkesväskor, märkeskläder.. ingenting. JO, där ljög jag! jag har ett par skor jag köpte second hand i Paris! en paljettjacka, och ett par solglasögon.. men that’s it.

Nu när vår turné med LH var över så tänkte jag.. att NU JÄVLAR ska jag unna mig något, för det är jag värd, jag ville köpa nåt fint till mig själv! gjorde jag det?.. nepp, för jag kände inte att jag hade behov av någonting.
Det jag unnande mig istället var ensamtid, sömn och mat..

Dock tycker jag inte det är fel att unna sig saker, jag tycker att man borde fira mer, fira små som stora framsteg i livet, fira hur jävla grym man är. Det är något jag själv ska försöka börja göra mer. Både själv, och med andra! Sedan om det är att unna sig materiella ting, eller massage, eller bara lite ensamtid, tycker inte jag spelar någon roll. Bara det känns rätt i själen <3

Brukar ni unna er saker? Och vad unnar ni er då?  Är det materiella ting, eller helt andra saker? Firar ni ofta framsteg ni gör?
Det vore kul att veta 🙂

 

ENGLISH:

I’ve been thinking a lot about buying nice things for yourself. Sometimes I do, but very rarely ..
I don’t feel the need of having a lot of stuff , and have never seen it at as status thing either…

So when our tour with LH was over, I thought .. NOW, it’t time to buy something really nice, because I’m worth it .. did i do that? Nope, I tried.. But I couldn’t think of anything that I wanted..
Instead I Slept, had alone time and ate good food!
However, I do not think it’s wrong to indulge in things, I think you should celebrate more, celebrate small and big things in life, celebrate how great you are. 

Do you usually buy nice/expensive things? And what is it then? Is it usually material things or other things? 


18 kommentarer18 kommentarer om “Saker en unnar sig”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag brukar unna mig materiella ting, men är så jääävla trött på köpköpköphetsen så man borde typ unna sig massage istället.. Nått som gynnar själ och kropp!

  Reply
 • Firar medgångar och tröstar i motgångar.
  Jag unnar mig sånt jag är sugen på för stunden. Vad jag sen är sugen på kan variera i all oändlighet, allt från körsbärstomater till godis, frön, nytt garn eller bara jag-tid!

  Reply
 • Jag har min sista cellgiftsbehandling nästa vecka och har bestämt mig för att köpa en Philodendron Xanadu till mig själv! Förhoppningsvis kommer den leva lika länge som jag nu när cancern är borta! 😀

  Reply
 • Åh vad härligt Karin! så glad för din skull att cancern är borta! hoppas att oturen vänder nu<3

  Reply
 • Tack! ❤️

  Reply
 • Hej hej.
  Jag unnar mig tatueringar. De får mig att må bra och känna mig fin ??

  Reply
 • Det tycker faktiskt jag också är roligt att unna mig, det, eller en ny piercing <3

  Reply
 • Jag unnar mig helst typ en takeawaykaffe eller en öl på en vardag, sådana småsaker. Älskar mode men köper väldigt mindful och planerar alla mina inköp, så det går inte riktigt in under unn. Har blivit mycket bättre på att fira framgångar, det är såå härligt och viktigt!

  Reply
 • Jag älskar att unna mig saker. Kanske har jag nyss klarat en tenta eller så var det inte mer än att CSN trillade in. Jag brukar unna mig genom att gå på ansiktsbehandling eller köpa take away. Helst går jag ner till ett fik och köper en stor latte och en god smörgås. Kanske inte låter som väldigt fancy men när man är student får man gotta sig med det man kan!

  Reply
 • känner typ likadant, att köpa massa onödiga saker blir bara jobbigt, får så dåligt samvete. På sin höjd köper jag glass typ… Mår mycket bättre av att unna mig att bara chilla och göra nåt “meningslöst”, typ spela dataspel eller gosa med nära och kära. Egentligen är de ju upplevelserna som betyder mest, inte att jag har garderoben full med kläder jag inte använder.

  Reply
 • Jag unnar mig tatueringar eller makeup ibland. Och när det kommer till makeup kanske jag köper en dyrare produkt som jag länge velat ha bara för att det känns extra bra just då! Träningskläder eller ett par snygga skor burkar också vara sånt jag gärna unnar mig ibland

  Annars blir det mat, ensamtid, en bra bok eller småsaker! Har alltid varit en person som samlar på småsaker, oviktiga grejer. Men det senaste vill jag bara RENSA allt som är onödigt. Är typ trött på plotter och meningslösa materiella ting!

  Men att unna sig är viktigt tycker jag! Man behöver det 🙂

  Nu senast unnade jag mig att köpa en ny säng tills när jag får en större lägenhet i mars. Och imorgon gör jag en efterlängtad tatuering!

  Reply
 • Unnar mig heller inte materiella ting. Blir stressad av att köpa saker jag inte behöver. Tänker på miljön och sen så har jag inte så mycket plats heller. Om jag unnar mig något så är det mat. Antingen unna mig att äta ute eller köpa extra fin mat hem. Ekologiskt och närproducerat.
  Annars unnar jag mig ansiktsbehandling. Det mår jag verkligen bra av!

  Reply
 • Jag unnar mig liite för mkt smink, he he he.. Bland annat DITT smink! ?

  Reply
 • Brukar oftast unna mig upplevelser eller mat. Skickade in första färdiga utkastet på min magisteruppsats till min handledare inatt: unnar mig idag med lugn yoga följt av en hel timmes massage ? Det är lyx!

  Reply
 • Jag brukar unna mig nagellack ibland, samlar ihop en bunt godkända resultat från skolan och lägger sen en beställning. Igår unnade jag mig en ny piercing, för mig är det roligare att unna sig något som finns kvar

  Reply
 • Åh jag unnade mig faktiskt också ett nytt piercingsmycke igår <3

  Reply
 • Hallo! I always love your take on everything, Linda! It made me think about an article I read that was about buying experiences and not things. It really resonated with me and it sounds like that’s the way you live life yourself. I love it! Thank you for sharing and also sharing your inspiring, beautiful looks! Xoxo!

  Reply
 • Thank you so much <3

  Reply