Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:07 | February 26, 2018

Hur du får ditt smink att hålla genom regn och snö

*Inlägget innehåller reklam för mina egna produkter, samt adlinks

Det verkar snöa i stora delar av Sverige nu (Med vänlig hälsning, hobbymetreologen)
OCH, jag skulle vilja ge er lite tips på hur ni får sminket att faktiskt hålla genom en smärre snöstorm, eller regn, eller vad som helst som kan förstöra ert smink.

Tips 1. en primer! En bra grund är lite a och o för att sminket inte ska rinna bort. Detta gäller förstås både ansikte och ögon!

Tips 2. Oljebaserad eller vattenfast foundation! Ofta kan du gå in i en makeupbutik och fråga, personalen vet oftast vilka som är oljebaserade eller vattenfasta. Jag tycker att Kat von D:s Lock it är fantastisk när himlen öppnar sig, den rör inte på sig!

Tips 3. Puder: Pudra ovanpå din foundation för extra skydd, när du senare får lite regn eller snö på detta så fixerar det dessutom ännu mer.

Tips 4. Vattenfast ögonsmink och mascara. tips tips.. Våra Crayons är vattenfasta och tål snö jättebra!

Tips 4. Till typ det viktigaste av allt.. GNUGGA ER INTE I ANSIKTET.. Jag väljer att se det lite som en facemist, och ifall ni inte ska gå megalångt eller ta en springtur. Så låt vattnet liksom smälta på huden. Värmen kommer göra så att vattnet avdunstar, och sminket kommer se lika snyggt ut när du kommer in igen.. Ni har kanske sett de videos där de doppar ansiktet i vatten för att pudret och allt ska fixeras.. Jag tror inte att snön och regnet är jättelångt borta. Det gäller bara att låta bli att gnugga sig i ansiktet.

Tips 5. Håll er inne, eller använd paraply

Vad är dina bästa tips för att få sminket att hålla bättre?

 

ENGLISH:

It seems snowing in large parts of Sweden right now 
I would like to give you some tips on how to make your make-up look good throgh snow, or rain.

Tip 1. a primer! A good base is a must, both on face and eyes. 

Tip 2. Oil-based or waterproof foundation! Often you can go into a makeup store and ask, the staff usually know which ones are oil-based or waterproof. I think Kat von D’s Lock it foundation is amazing when the sky opens up. it won’t move!

Tip 3. Powder: Powder can be used on top of your foundation for extra protection, when it rains it will actually fixate the makeup even more.

Tip 4. Waterproof eyeshadow and mascara. tip tips. Our Crayons are water proof and snow proof!

Tip 4. The most important of all .. Don’t touch your face .. I choose to see it a bit like a facemist. So let the water melt on the skin. The heat on your face will make the water evaporate and the makeup will look nice even when you get back inside.. You may have seen the videos where they dip their faces in water to fixate it. I do not think the snow and rain is a long shot here. But.. don’t rub rout face

Tip 5. Stay inside, or use an umbrella

What are your best tips?


7 kommentarer7 kommentarer om “Hur du får ditt smink att hålla genom regn och snö”

  Förutom de tips som du nämnde sprutar jag All Nighter Setting spray på min beauty blender för att få sminket att hålla extra länge!

  Reply

  Jag brukar helt enkelt inte göra “riskabla” sminkningar när jag ska ut i jobbigt väder. Brukar hålla mig till läppstift och lättare puderbaserad sminkning, typ mineralpuder, brynpuder, gör eyeliner med ögonskugga etc. Undviker mascara för det blir alltid klet för mig i sånt här väder. Gör helst inga alltför starka färger och skarpa linjer, håller det mjukt så blir det inte kaos om man råkar gnugga sig i ansiktet. Orkar inte underhålla värsta dramatiska sminkningen haha

  Reply

  Brukar följa dina tips faktiskt men mitt största problem är ett rinnande öga. Concealern liksom försvinner i ett område och det är 200% störigt!! Vet inte hur jag ska undvika just det

  Reply

  Åh jag får också sådär när det blåser eller är kallt.. håller med om ca 200% irriterande, och tyvärr har jag inget bra svar på det.. 🙁 Brukar typ sätta en liten papperstuss vid ögat och låta den suga upp tårarna som kommer och låta den sitta där. kram

  Reply

  Jag hade behövt dom här tipsen när jag bodde i Haparanda! Tur att de är applicerbara på regnväder också vilket det är mycket av här i söder.
  Och en sak till, det här kanske inte är en look per se. Men det var något av det snyggaste du gjort enligt mig, bold brows och inte mycket annat! Skitsnyggt!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här