Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:01 | March 11, 2018

Hobbys och sånt.. Borde jag hålla på mer med musik igen?

Igår slog en grej mig. Linus satt i sovrummet med gitarren och frågade mig -“kommer du fortfarande ihåg hur man gör?”
Så jag satte mig en stund med gitarren och plinkade.. Ja, jag kommer ihåg, och kommer ihåg hur frustrerande det är att jag fortfarande inte kan ta ett F.. Och att det är så mycket som jag också har glömt.

Musik var alltid, och är väl egentligen fortfarande ett av mina största intressen, har alltid hållt på med musik på ett eller annat sätt, ända sedan jag var liten och Mariah Carey och Celine Dion var mina största idoler,
Jag har frågat mig en miljon gånger varför jag inte sjunger i en kör, eller har en karaoke-maskin hemma.. Eller varför jag inte bara spelar in grejer
Såg på The Greatest Showman igår och bara inser hur musik förtrollar mig, hur mycket jag älskar musikaler, hur mycket jag älskar musik, hur klyschigt det än låter.

Fun facts: Vi använde faktiskt musik för att ta fram olika produktnamn på kontoret för några veckor sedan.. Eftersom vi kom fram till att det är enklaste sättet för mig att framkalla känslor. Så jäkla häftigt egentligen, hur musik kan påverka så mycket, hur det kan göra en glad, ledsen, stark, kär.. vad som helst egentligen

Jag kanske ska börja spela igen..

Vad har du för relation till musik?
Vilken är din “power-låt” och finns det låtar du inte klarar av att lyssna på?

ENGLISH:
Yesterday, one thing hit me. Linus sat in the bedroom with the guitar and asked me – “Do you still remember how to do it?”

So I sat down for a while with the guitar and played a little .. Yes, I remember, and remember how frustrating it is that I still can not take an F ..
There are so many things I cannot remember anymore..

Music was always, and is still one of my biggest interests, I’ve always been into music in one way or another, ever since I was little and Mariah Carey and Celine Dion were my biggest idols.
I have asked myself a million times why I do not sing in a choir or have a karaoke machine at home .. Or why I’m not just recording stuff..
Saw The Greatest Showman yesterday and just realized how music enchantes me, how much I love musicals, how much I love music.

Fun facts: We actually used music to get different product names at the office a few weeks ago. Because we found out it’s the easiest way for me to get to my feelings. It’s so cool, how music can affect one so much, how it can make a happy, sad, strong, in love .. 

I might start playing again ..

What is your relation to music?
What is your “power song” and are there songs you can not listen to?


8 kommentarer8 kommentarer om “Hobbys och sånt.. Borde jag hålla på mer med musik igen?”

  Åh, jag såg The Greatest Showman förra veckan! Så bra! Jag absolut älskar musikaler.

  Reply

  Musik är underbart! Det kan kontrollera mitt humör helt! Musik gör så att jag skrattar, gråter eller dansar samt peppar mig allmänt samt vid träning. Finns musik för alla tillfällen! Kan lyssna på allt möjligt beroende på tillfälle och sinnesstämning men skulle jag behöva välja bara en grupp/artist skulle det bli Foo Fighters eller Metallica. Deras musik innehåller precis allt! Finns låtar till alla tillfällen? I övrigt funkar det mesta av klassisk rock, helst äldre varianter?
  Tycker absolut du ska syssla mer med musik om du saknar det? Hade mer än kunnat spela gitarr!

  Reply

  Musik är bäst! Powerlåt vet jag inte, men alltså känner så mycket när jag hör Nickelback – If everyone cared. Det drar mig tillbaka till några gånger i min hemby, då jag satt ute och bara tittade upp på stjärnorna och lyssnade på musik. Konstig jag vet, men i en by där det inte är mycket ljus ser man ju sjukt mycket av stjärnorna och jag har alltid tyckt att det är så jäkla vackert där uppe, lägg till Norrsken på det också.. Sen har jag faktiskt tatuerat in en text från Howie Day – Collide, “Even the best fall down sometimes”, för att den meningen passar så bra in i mitt liv. Lyssnar inte alls lika mycket musik nu som jag gjorde då, men sjunger typ alltid här hemma. Äger en gitarr men aldrig riktigt lärt mig, tyvärr. Dock varit sugen på det, nu i år när jag har sagt att jag ska syssla mer med det kreativa och så. 🙂

  Reply

  Åh jag älskar Collide med Howie Day!! Så himla bra låt jag har lyssnat massor på :):)

  Reply

  Do it! Varje vecka längtar jag efter torsdag så att jag får sjunga med min kör igen. Musik gör livet bättre. Min bästa pepplåt är Go Your Own Way med Fleetwood Mac 🙂

  Reply

  Musik är allt! Jag ANDAS musik 🙂 det får mig att varva ner när jag är stressad, bli taggad när jag tränar, glad när jag är ledsen.
  Några låtar som ALLTID gör mig glad är “Whatever turns you on” med Daniel Norgren, “Wolves in the water” med Edward R. och “Everlasting light” med Black Keys. Hett tips!

  Reply

  Kör På! ? Musik och makeup-art är livet! Och det hänger verkligen ihop. ❤

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här