Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:12 | March 20, 2018

Jag har fallit för hipstertrenden

*Bild från Vitacoco.com

Okej, jag erkänner, jag har fallit för den såklallade “Hipstertrenden” kokosolja…(tack Shaundra)
Jag har under några dagar kört raw/kallpressad-kokosolja under min redan existerande hudvård och himmel i min pannkaka vad min hud har blivit mjuuuuuk.
Jag kör alltså inte bara kokosolja i ansiktet, utan kokosolja först, för att sedan använda min dagkräm.
Det kan ju inte skada tänker jag?

Än så länge har jag bara känt mig ännu mer mjuk och len i ansiktet. Älskar det!
Inga finnar eller andra konstigheter har ploppat upp heller. Har till och med blandat den i min foundation för mindre täckning. Älskar lystern

Du kan även ta bort vattenfast smink med kokosolja såklart, men jag tycker att man blir lite grumlig i ögonen av det, så jag skippar det.

Men i ansiktet. Ja tack!

 

ENGLISH:
Okay, I admit it, I’ve fallen for the so-called “Hipstertrenden” coconut oil …(thank you Shaundra)

For a few days I have used raw / cold-pressed coconut oil under my already existing skin care routine and hell yeah,  my skin is SO SOFT
It can not hurt, right?

So far, I’ve only felt advantages with this: Dewy and soft skin
No spots or other things have popped up.
I also have tried to mixed it in my foundation for less coverage. Love the glow it provides.
You can also remove waterproof makeup with coconut oil. On eyes, I prefer not to, because I get a little cloudy from it. But on lips it works just perfect

 

 


14 kommentarer14 kommentarer om “Jag har fallit för hipstertrenden”

  Har också använt mig av kokosolja på senaste tiden och det har RÄDDAT min fnasiga vinterhy och dessutom mitt hår! Brukar köra en djupinpackning med kokosolja och aloe vera gel i håret och sova med, sen tvätta ur med två schamponeringar dagen efter – håret blir så jäääävla mjukt. Dessutom är det rena ingredienser och billigare än vanliga hårinpackningar.

  Använder kokosolja också som du under sminket, snacka om att man får lyster i fejset, tycker även att det skapar en slags blurrig effekt, nästan som ett instafilter. Är vanligtvis rätt oljig i hyn naturligt men nu under vintern använder jag kokosolja dag och natt. ÄLSKAR det 🙂

  Reply

  Haha, ja just nu känns det som jag fått nån form av wake up call.. Sen tror jag inte att det passar alla såklart, men SÅ kul att det funkar för dig också 😀

  Reply

  Testade det en kort period men kände inte att det gjorde så mycket mer än täppte till porerna på mig 🙁 Om jag är rejält sminkad brukar jag dock kleta in hela ansiktet med olivolja innan rengöringen, det löser liksom upp sminket så blir det lättare att tvätta bort sen och jag blir mindre torr. Funderar på att testa kokosolja på det sättet? Är mycket nyfiken på att testa fler olika oljor, har testat raps utan framgång men nypon och jojoba låter lovande!

  Reply

  Åh, vad synd, allt är ju inte för alla, även om man önskar att allt borde funka.. Ja kokosolja funkar precis som olivolja som rengöring 🙂

  Reply

  Förstår att det säkert funkar, men hur funkar det att blanda det i foundation om det sen ska tas bort med samma sak? I teorin känns det som om foundationen kommer glida omkring på huden och bli allmänt rörigt? Vet ju att det är supervanligt att blanda in diverse oljor i sin foundation för lyster och sådär, men fattar inte riktigt hur det funkar?? Är det att oljan sjunker in i huden och foundationen ligger kvar eller vad??

  Reply

  Det funkar jättebra på tex personer med torr hud. Vissa foundations torkar och lägger sig kaxigt på huden, då kanske man vill ha nåt lite mer lystergivande som gör att det inte torkar. Har du tex en oljig hud så funkar det inte så bra, då kan det rinna av under dagen. Men det funkar hur bra som helst 🙂

  Reply

  För mig blev jag ännu torrare och fick en allergisk reaktion 🙁 (massa kliande och röda prickar på kinderna) Mandelolja har funkat bättre!

  Reply

  Åh nej!! Men vad skönt att du hittat något som funkar ❤️ Allt funkar ju inte för alla. Kram ??

  Reply

  I’ve heard that coconut oil can be “comédogène” it means that it often makes pimple appear.
  But if you have not had this problem, good for you !
  I use coconut oil for my hairs and my body but not my face because I break out so easely.

  Reply

  Funkar jätte bra för mig, och min hudtyp är fet/oljig. Använder efter mitt serum, men innan dagkräm. Tricket är att ta en liten mängd, ( så lätt att använda för mkt då det känns så skön på huden. ) Hjälper för min yttorrhet.
  Tycker inte den funkar som makeup remover, olivolja och mandel känns alldeles för tjock och portilltäppande.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här