Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | May 18, 2018

“Weird” beauty things we like

Okej.. jag tänkte att vi skulle prata om “konstiga” saker vi gillar när det gäller beauty, sådant som enligt normen klassas som “fel” eller “fult”, och som det känns som att du är den enda i världen som tycker är snyggt.

Vi börjar med mina topp tre:

 1. Jag tycker det är as-snyggt med mörka ringar under ögonen! Alltså typ sexigt, på riktigt, och älskar att detta blev ett ämne i Beauty and Bullshit på Facebook. SÅ kul att det var så många som faktiskt också gillar det, och faktiskt embracear sina mörka ringar. Jag tror mest jag gillar det också för att jag själv inte har några, men jag använder aldrig concealer under ögonen och avskyr att vara ljus där. Jag använder hellre mörka skuggor för att framhäva det mörka litegrann.
 2. Spindelbensfransar. Jag TOK-ÄLSKAR ihopklumpade och separerade fransar, ju mer desto bättre typ. Gillar verkligen inte när fransar är för jämna och perfekta.
 3. Creasad ögonskugga. Förr tyckte jag att creasad ögonskugga var det fulaste som fanns, men nu tycker jag det är så snyggt! Att man med stolthet kan rocka “I don’t give a fuck-looken” liksom

Vad har ni för grejer?’

 

ENGLISH:

Okay .. I thought we would talk about “weird” things we like when it comes to beauty, which according to the norm is classed as “wrong” or “ugly” and it feels like you are the only one in the world who likes it.

We start with my top three:

 • I LOVE dark circles under the eyes! I find it sexy for real, and II  love that this became a topic in Beauty and Bullshit on Facebook. So fun that there are so many who actually like it too, and that people embrace their dark circles.
  I think I like it aslo because I do not have any, but I never use concealer under my eyes. I would rather use dark shadows to highlight the dark color  a bit.
 • Spider lashes. I LOVE slightly clumpy and separated fringes, the more the better. Do not really like when the lashes are too even and perfect.
 • Creased eye shadow. In the past, I thought that creased eye shadow was the ugliest thing that existed, but now I think it’s so nice! wear your creased eyeshadow with pride and rock that”I do not give a fuck-look” 

Do you have such things you like?


11 kommentarer11 kommentarer om ““Weird” beauty things we like”

  1. Vet inte om det är sådär jätte konstigt men jag ÄLSKAR rouge! Har det överallt – panna, haka, näsa, kinder (såklart) och ibland vid dekolletaget. När jag pratar med mina vänner om det så tycker de att det är lite konstigt (vissa använder inte ens rouge!!) men jag tycker bara att det ser riktigt snyggt ut!
  2. Endast glitterögonskugga. Vet inte hur många gånger jag har fått höra att man alltid ska använda matta och skimmriga/glittriga skuggor till ögonsminkningen, men att endast matta går också bra. Men absolut inte endast glittriga. I love it though. Tycker det ser lite coolt ut (och Enchated Secrets har därmed blivit min nya obssesion).
  3. Att endast ha ögonsugga under ögonen. Ser det inte så ofta på andra men jag tycker det är så häftigt att ha en massa (och helst lite mörkare) ögonskugga under ögat och lämna ögonlocket bart (eller med lite gloss på). Blir ännu bättre med någon färgstark macara till det.

  Kommer inte på något mer just nu men tycker det är ett intressant ämne! Hoppas du får en trevlig helg 🙂

  Reply

  Smink är ett artistiskt medium och för att komma någonstans så måste man gå utanför ramarna och inte alltid göra som alla andra gör. I konst så finns det inga regler och det gäller smink med man gör vad man själv tycker är snyggt och skiter i vad andra tycker för det kommer alltid finnas någon som inte gillar det men dom brukar oftast överskuggas av massan av folk som tycker det är coolt att man vågar gå sin egen väg.
  Det här är för övrigt varför jag gillar att följa dig för jag skulle gissa att du håller med allt vad jag just sa.

  Och om jag ska hålla mig till frågan så vet jag inte om något jag gör är konstigt eftersom jag gör min egen grej och skiter i vad andra tycker 😛

  Reply

  Alltså wow, du måste nog vara den första jag har hört som gillar mörka ringar under ögonen. Tack. <3 Själv har jag väldigt mörka och djupa, som tyvärr är otroligt svåra att täcka.. Har fått tipset om att botox kan hjälpa. Får tyvärr också väldigt mycket negativa och elaka kommentarer angående mina mörka ringar. T.ex. att jag ser sjuk/döende ut, att det är fult, att jag borde fixa till det osv osv. Listan är lång, men jag försöker varje dag att acceptera att det är så här jag ser ut. 🙂

  Reply

  Håller med om mörka ringar och spindelbensfransar! Håller också med Sanna om att bara köra glittrig eller skimrig ögonskugga, använder själv oftast bara skimriga 🙂 Generellt gillar jag “imperfektioner” och sånt där som visar att man är mänsklig, typ påsar under ögonen, rynkor, etc. Jag tycker det kan bli lite uncanny valley om allt är för “perfekt”. Jag tycker också att alla är snyggast i sina blekaste vinterjag, solbränna är överskattat haha (betyder dock inte att det är fulare att vara mer mörkhyad för det är såklart precis lika fint, föredrar bara när folk har sin “originalfärg” menar jag). Att köra ögonmakeup utan mascara eller lösfransar är också något jag gärna ser oftare!

  Reply

  Försökt skriva det här utan att det skulle låta fel, men gick väl sådär. Så jag säger bara och hoppas att ingen missuppfattar mig: blek hy/väldigt ljus hy om man har den hudtonen. Bland dagens brun utan sol, solarium och pressade bränna så känns det ganska “fult” och “wierd”.

  Reply

  Det första jag fick lära mig om smink var i princip att inte använda rött runt ögonen för att man ser typ död ut, men det är typ det jag känner mig sexigast i.
  Jag förstår lite vad du tänker med creasad ögonskugga för jag älskar själv heroin-chic eller typ “dagen-efter smink”.
  Slitet mörkrött läppstift, med nästan lite kladdigt mörkt ögonsmink och på riktigt blek hy är en obsession.
  Jag tyckte jättemycket om när nyhånglade läppar eller nygråtet ansikte blev en grej för det blir också en härlig kontrast mot det här instagram-perfect som man ser så mycket. En påminnelse om att vi är människor och inte dockor.

  Reply

  Hud som inte ser helt perfekt ut! Tycker det är så fint att låta ärr, pigmentfläckar, röda märken osv synas och inte bara täcka allt. Känner att alla jag pratar med strävar efter att få huden att se så felfri ut som möjligt. Jag gillar dels att huden får ett mer naturligt glow och att det är något vackert i att människor embracear sitt eget skinn på något sätt. Som Rebecca skrev så blir det en påminnelse att vi inte är dockor.

  Reply

  Jag måste vara riktigt läcker med mina stora påsar under ögonen och pigmentfläckar ovanför överläppen som ser ut exakt som en mustash.
  Glugg är snyggt för att vara on topic. Jag har motsatsen till glugg med en tand som snarare ligger omlott på den andra. Fast glugg är väl nästan att anse vackert numera.

  Reply

  *Jag älskar linjer på läpparna!! Asså inte torra flagor men liksom när alla linjer i läpparna framhävs, det ser så liksom levande ut under läppstiftet
  *Spindelfransar = ❤️. Det ser så häftigt ut med långa och separerade fransar, speciellt om en tight-linear
  *Kalltonad sminkning i kombination med varmtonade sommarkläder. Ger en så läcker kontrast med kall mörkblå och varm orange exempelvis!
  *”låg” contouring, alltså att lägga contouren en bit under kindbenen för att få formen av stora kinder – tycker om det till min ansiktsform

  Reply

  Jag gillar nog allt det du skriver också! gillar också linjer, men inte känslan av dom när man känner att man är lite torr 🙂 och hell yeah till låg contouring! SÅ snyggt

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här