Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | June 12, 2018

The reason why I got braces again

 

Ni har nog inte missat att jag skaffat tandställning och dragit ut en tand nu nyligen.
Jag har en hel del historia hos tandläkaren pga för liten mun där tänderna inte fått plats helt enkelt. kan inte minnas att jag tappat en enda tand av mig själv typ..
Jag var hos tandläkaren stup i kvarten när jag var liten och drog bort tänder till höger och vänster för att mina nya skulle få plats. Men mina nya tänder fick inte heller plats, fick dra ut en tand i underkäken redan i ung ålder, samt operera ut två hörntänder i överkäken som liksom låg på tvären i tandköttet som aldrig växte ut.
Så när jag väl fick tandställning vid 14 så var det en lättnad för mig och mina jobbiga tänder. Äntligen raka och problemfria tänder tänkte jag. Men jag fick aldrig tandställning i underkäken med argumentet “-man ser ändå inte dem när du pratar”
14 år och blyg vågade jag inte argumentera med dom.
Och jag har inte stört mig på mina sneda tänder nu på äldre dagar egentligen, inte estetiskt sätt, mer än att jag får så jäääävla mycket tandsten, och lättare tandköttsinflammationer pga att tänderna inte riktigt fått plats i underkäken.
Jag tog kontakt med Aqua Dental för kanske ett halvår sedan och vi har haft ett jättefint samarbete sedan dess! Kliniken jag går på ligger på Vasagatan 12 här i Stockholm och har alltid blivit fantastiskt bra bemött när jag varit där, otroligt trevlig personal och smidiga besök. Jag har varit helt öppen med min tandläkarskräck, och det tror jag har hjälpt mig otroligt mycket att faktiskt våga ta mig dit. Känner mig som en superhero varje gång jag varit där nu 🙂

På konsultation så sa de att jag hade möjligheten att reglera min överkäke igen, för även om jag haft tandställning innan, så kan tänderna flytta tillbaka sig. Och mina tänder har tydligen flyttat på sig litegrann, men jag tackade nej till det, för det är inget jag stör mig på alls och tycker det är lite charmigt att mina tänder inte är som alla andras.
Så nu passar jag på att bota min tandläkarskräck, samtidigt som jag äntligen får revival för det jag aldrig gjorde för 15 år sedan.
Nu är jag bara glad för problemfria tänder, att de blir raka är mer ett plus! och jag vill bara säga att det absolut inget fel i att ha lite sneda tänder, men det är heller inget fel i att ha tandställning! jag tycker till och med att det är snyggt! lite som ett smycke liksom 🙂

har du några roliga tandställningshistorier? Har du fastnat i nåt eller någon? Än har jag inget kul att berätta mer än att det fastnar mindre måltider i tandställningen typ hela tiden..

 

ENGLISH:

You have probably not missed that I got braces and recently pulled out a tooth.
I have a lot of history at the dentist because my mouth is too small for all my teeth. I can not remember that I lost one single tooth by myself..
I was at the dentist all the time when I was younger. 
So when I got braces at 14, it was a relief for me and my teeth. At last straight and trouble-free teeth I thought. But I never got a braces in the lower jaw with the argument “-You can’t see the teeth when you talk”
14 years old and shy I did not dare to argue with them.
My crooked teeth has not bothered me that much actually, at least not aesthetically, more than I get so much tooth tartar (don’t know if that’s the right word), and  gum infections.
I contacted Aqua Dental maybe six months ago and we have had a great cooperation since then! The clinic I go to is located at Vasagatan 12 here in Stockholm and they have always been amazingly helpful when I’ve been there. I’ve been completely open with my dentist freight. I Feel like a superhero every time I’ve been there now 🙂

On the consultation, they said I had the opportunity to get braces in my upper jaw again, because even though I had braces before, my teeth can move back. But I  said no, my teeth are not bothering me at all and it’s a bit charming that my teeth are not like everyone else’s.
So now I’m working to cure my dentist freight while at the same time getting a revival for what I never did 15 years ago.
Now I’m just happy for trouble-free teeth, making them straight is more of a plus! and I just want to say that there’s absolutely nothing wrong with having crooked teeth, and there’s nothing wrong with having braces! I even think it’s nice!  like a piece of jewelry  🙂

do you have any fun braces story? Did you stuck in something or someone?


6 kommentarer6 kommentarer om “The reason why I got braces again”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag skaffade tandställning när jag var 17, och då hade jag inga mellanrum mellan tänderna, utan precis som du lite för trångt. De drog ut en tand, och under året som jag hade tandställning så fick jag en stor glugg mellan framtänderna?! Såg jätteroligt ut! Sen gick framtänderna ihop igen medan processen fortskred, men det var så himla lustigt bara, att det blev så under en period 🙂

  Reply
 • Det låter som en skröna men jag satte in min för 7 veckor sen. De klippte ej ståltrådarna som sitter på i sidan vid tungan så jag har hela tiden vax där det är som värst. Men på en sida trodde jag det inte är så farligt förrän jag fastnade “därnere” på min pojkvän och rev upp ett sår! Aj aj.
  Nu fick jag trådarna klippta och kan äntligen slippa vaxet och riva mig på tungan.

  Reply
 • När jag hade tandställning hade jag även en skena i gommen. En gång fastnade jag med min tungpiercing i skenan! Jag fick inte loss den och kunde knappt öppna munnen. Jag sprang till mamma och fick i panik skriva på en lapp. Hon ringde så en ambulans kom. De fick ge mig morfin i armen så jag skulle kunna slappna av och på så vis kunde de peta loss den i munnen på något sätt haha.

  Reply
 • Hade räls på mellanstadiet. Vet inte hur det hände riktigt men minns att jag fastnade med tandställningen i i en stickad tröja någongång. Ludd överallt i tandställningen… Ingen höjdare att plocka bort 😂

  Reply
 • I had braces when I was 13/14 I think, I had both upper and lower braces and I do remember that it hurt like hell when i first got them. My jaw is to small, too. After about 1,5 years, the treatment was finished but they didnt put a “retainer” in. So… my lower teeth started to “move” again and now there is this one stupid tooth beeing pushed out of line. It doesnt bother me that much because, as u said, you dont really see it. But I think it will cause problems later… like infections because of gum beeing pushed away or lets say “problems when chewing” because the lower tooth line wount fit to the upper anymore. I am really mad about this because I have to get upper and lower braces to get my occlusion fits right again.

  Reply
 • Har också för lite plats i munnen. Hade räls i tre år och fick operera fram två hörntänder som inte kom fram av sig själva. Hade en båge i gommen till en början, för de skulle backa tanden som skulle opereras fram (ingen aning om varför though). Hade stora problem med den där bågen, för gummibanden den fästes med lossnade hela tiden. Dessutom skar jag mig på tungan konstant på krokarna där gummibanden satt… Var hos tandläkaren varannan vecka för att fixa nya gummiband. Efter ett möte med tandkirurgen insåg jag att den där bågen inte skulle behövas, så jag tog upp det med tandsköterskan. Tack vare att jag sa något så tog de bort den, annars hade den varit kvar längre. Med andra ord så led jag helt i onödan (och missade x antal timmar i skolan). Nu har jag dock fina tänder och är så glad att jag inte behöver vara rädd för att le längre

  Reply