Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:01 | September 23, 2018

Do you change makeup and skin care when it gets colder outside?

Jag ändrar i princip alltid både hudvård och makeup när det blir kallare ute.
Huden förändras, blir mer skör och känslig, men framförallt torrare och fnasigare. Så att använda samma typ av hudvård och smink funkar sällan för mig.

Det är som att jag har ett bas-kit för sommar och ett för vinter.

Om vi börjar med hudvård som egentligen sätter grunden för allt. Den är SUPERVIKTIG för att sminket ska hålla bra utan att krackelera under dagen.
På vintern är jag noga med att välja lite rikare krämer med mer tryck i. Är alltså INTE rädd för att känna mig lite oljig.
Medan på sommaren, när jag redan är lite oljig, så ser jag till att använda lite lättare krämer, men är desto mer noga med SPF.
På vintern är det najs med en rik nattkräm som jobbar under natten (ni vet säkert att jag just nu använder Ole Henriksen Goodnight Glow som jag älskar)

När det gäller smink så har jag nu under denna sommaren knappt ens använt mig av bas-smink utan nästan enbart puder och lite concealer. Medan på vintern brukar jag vilja täcka ansiktet i heltäckande foundation. Men då är det också viktigt för mig att det är en foundation som inte torkar ut huden eller gör att den ser torr ut. Där är Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass helt magisk att blanda i din foundation eller ha den som primer, för den påverkar inte din hudvård och går inte in i huden, utan den lägger sig som en film på huden och bevarar faktiskt fukten i din hud när det är kallt ute.
ÄLSKAR att använda Danessa Myricks Vision Cream Cover, den är heltäckande utan att se torr ut, den torkar heller inte ut huden.

När det gäller typ ögonskuggor och sådant så kör jag samma året om. men det är just hudvård och bassmink som är ganska olika.

Hur gör du när årstiderna skiftar? Är du noga med att byta produkter? Känner du att det är något du behöver göra? eller beter sig din hud likadant året om?

ENGLISH:

I always change both skin care and makeup when it gets colder outside.
The skin changes, becomes more fragile and sensitive, more dry and flaky. so, to use the same type of skin care and makeup rarely works for me.

If we start with skin care, that really sets the foundation for everything. It is more important than you think for the makeup to stay well without flaking or cracking up during the day,
In winter, I always choose richer creams with more “oumph”. I’m not afraid to feel a bit oily actually. I hate feeling dry.
While in summer, when I’m already a little bit oily, I use lighter creams, but are more into SPF and protecting my skin.
In winter, I LOVE working with a great night cream that works during the night (you probably know that I’m currently using Ole Henriksen Goodnight Glow that I love)

What about makeup then, This summer I have barely used base makeup at all, mostly powder and a little bit of concealer. While in winter I usually want to cover the face with a thick foundation. But then it’s also important that the foundation does not dry out the skin or make it look dry. There, Linda Hallberg Cosmetics Infinity Glass is completely magical to blend in your foundation or have it as a primer because it does not affect your skin care and does not penetrate the skin, but goes on your skin like a film and actually retains the moisture in your skin when It’s cold outside. And I LOVE Vanessa Myricks Vision Cream Cover as a foundation! It has high coverage, but does not dry out the skin.

About eyeshadows and such, I’m pretty much using the same all year around. 

How do you do when the seasons change? Are you changing products? Do you feel there is something you need to do? Or does your skin behave the same way when it’s cold/hot?


9 kommentarer9 kommentarer om “Do you change makeup and skin care when it gets colder outside?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag använder samma hudvårdsprodukter året om, jag är alltid torr haha. Kan ändra mängderna lite efter behov, men det är i stort sett samma. Jag använder nästan aldrig foundation, men denna sommaren har jag kört mycket krämrouge och highlighter, man har ju blivit glansig och svettig oavsett vad så jag tänkte att jag lika gärna kunde rulla med det B). Men nu har jag tröttnat lite på det och skippar oftast alla basprodukter och satsar på ögonsminket.

  Reply
 • Linda! SOS meddelande här!
  Är en 22 årig tjej som älskar smink men är helt oinsatt i hudvård däremot. Har min sminkborttagning och en dagkräm och ögonkräm som funkar för mig! Aldrig haft problem med min hy förutom kanske lite porer på näsan och nån finne då och då, den är ganska blandad hy, inte torr och inte fet. Men nu har den ballat ur totalt? Hela min haka är röd/röd-flammig och fått 3-4 finnar med några mm isär. (Jättemkt information, förlåt) och får ÅNGEST. Detta kom för kanske en-två veckor sedan och nu börjar jagkänna mig obekväm utan smink i mataffärer och till och med framför min sambo…
  Vad ska man göra? Har inte ändrat kost eller nånting annat som jag kan tänka på så vad borde jag tänka en gång till på OCH finns det några bra produkter du rekommenderar? Överhuvudtaget? Jättesvårt för dig att säga såklart men tänkte det va värt ett försök… kanske nåt mot rodnad eller nåt lugnande?

  P.s. Älskar att läsa bloggar och växlar ofta mellan personer jag klickar mig in på. Men din blogg är faktiskt den enda som aldrig lämnat min mapp med ”måste-läsa” på telefon på iallafall 4 år. Du är en STOR anledning till mitt intresse i smink. Kommer ihåg när man började gå ut och brukade sitta med någon av dina bilder och försökte härma haha.

  FÖRLÅT för världens längsta kommentar. Du är bäst. Massa kramar från Göteborg.

  Reply
 • Jag ändrar också rutiner. Är lyckligt lottad att inte ha någon problemhy och därför använder jag under sommaren endast solpuder, mascara och glans och bryn så klart! Sommartid använder jag ansiktsvatten med massor av fukt, som jag höst och vinter i princip byter till Smashbox Primer Oil. Den har du tipsat om Linda och den har räddat hela min makeuprutin och hela mitt liv typ, vintertid. Jag är fnasig runt näsan så fort det blir kallare och då båder sover jag med dessa magiska droppar inmasserade i huden OCH har den som primer under Foundation. Men NU har jag ju Infinity Glass och kommer köra den mestadels dagtid.
  I övrigt är jag noga med rengöring, serum och natt/dagkräm som jag i princip kör samma året runt. Lättar mest på makeupen sommartid.
  Kram och tack för alla tips du delar.

  Reply
 • Jag blir extrem-torr på vintern så foundation är svårt då. Ska prova din Infinty glass, såklart, men har inte hittat nåt som funkar bra hittills. Det stramar och drar i huden hela tiden. Puder är inte att tänka på.

  Reply
 • Har du testat Smashbox Primer oil? Himmelsk räddare….

  Reply
 • På vintern är min hy torrare än Sahara. Då blir det fetare krämer, ansikts olja… aktar mig för tyngre puder och för att bygga för mycket kaka på kaka.

  På sommaren så är den oljigare än en ny smord cykelkedja och jag har nästan inget i ansiktet. Använder helst då krämer för fet hy men väldigtlite smink. Brukar bli concealer typ. Lite lite puder. Ska jag sminka mig mer är en setting spray livets räddare!

  Men nu när jag äntligen lärt mig vad som funkar så är min hy bättre än någonsin !

  Reply
 • Ändrar inte produkterna men dränker mig i oljor och salvor på vintern pga att jag är så torr medan jag kan använda mycket mindre på sommaren,

  Använder betydligt mer smink på vintern, min hud blir typ genomskinlig när jag inte är brun och röda partier/mörka ringar/ytliga blodkärl syns mycket mer. Kan inte använda foundation så brukar köra på mycket mer ögonskuggor osv för att dra bort uppmärksamheten från det jag inte gillar istället 🙂

  Reply
 • Hej! Kan du ge tips på en bra dagkräm för torr hy? Dansar sönder trots produkter för torr hy 😩

  Reply
 • Haha asså dansar?!? Fnasar skulle det stå 😂😂

  Reply