Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:48 | November 26, 2018

The best treatment for an irritated and itchy scalp!

kallt ute = eksem och kliig hårbotten. Det slår aldrig fel på mig. Och det är jävligt jobbigt med kliig hårbotten! Visst, det är najs att klia på nåt som kliar.. Men det ser inte så najs ut när man rafsar runt i huvet dag ut och dag in.

Denna behandling från Sachajuan heter Scalp Treatment och är skitbra, dels mot en kliande hårbotten, men även mot mjäll.
Jag själv lider inte av mjäll, men det händer att jag har en irriterad och kliig hårbotten.
Den svalkar, vilket lugnar ner kliandet SÅ mycket nästan på en gång. På mig funkar denna exemplariskt! Älskar den!

Den innehåller iroctone Olamin som är läkande. Samt Rosmarinolja, Mentol, Salicylsyra och Ingefärsextrakt för att lugna. och även Biosaccharider som stärker den lugnande effekten i hårbotten

En flaska innehåller 125 ml och du använder den som en leave in, du sköljer alltså inte ur den.

Just nu är det 30% på denna (cyber monday-erbjudande) och den kostar nu 224:25 istället för 329:- på Lyko.se HÄR (reklamlänk)

 

ENGLISH:

cold outside = eczema and itchy scalp. It never fails me. And it’s SO irritating with an itchy scalp! Sure, it’s nice to scratch .. But it does not look that nice when you’re raving around with your nails on your head day in and day out.

This treatment from Sachajuan is called Scalp Treatment and is SO GOOD on a itchy scalp, it also works against dandruff.
I do not suffer from dandruff, but it happens that I have an irritated scalp.
It gives a cooling sensation, which calms down an irritated scalp almost at once. At me this works exemplary!

It contains iroctone Olamine which is healing. As well as Rosemary oil, Mentol, Salicylic acid and ginger extract to calm. and even biosaccharides that enhance the calming effect of the scalp

A bottle contains 125 ml and you use it as a leave in, do not rinse it out.

 


3 kommentarer3 kommentarer om “The best treatment for an irritated and itchy scalp!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vill slå ett slag för Body Shops ingefära-shampo! Jag har psoriasis och har testat allt möjligt för att minska och lindra utslagen. Fick tips om schampot och det har fungerat absolut bäst för detta när jag har skov. Från att nästan hela hårbotten varit ett enda stort sår till att ha några små fläckar när det är som värst.

  Det tog ca. 3 veckor för mig att märka effekt och sedan dess har det hållit i sig i 11 månader än så länge. För mig har det verkligen varit en revolutionerande produkt så även om det såklart kanske inte passar alla, så är det värt att testa. Har på 11 månader använt ca. 3 flaskor á 250 ml så väldigt drygt också (tvätt 2-3ggr/v).

  Reply
 • Jag är verkligen skeptisk till både mentol och SLS i produkter som ska vara bra för torr och känslig hårbotten.
  Jag förstår inte varför företag som gör produkter för att behandla torr hårbotten och har i Sodium laureth sulfate. Den värsta sulfaten.
  Har du några åsikter eller teorier om det? Är nyfiken på om det bara är jag som stirrar mig blind på det. Men min hårbotten gillar Inte sulfater. Och ser inte hur det kan funka för andra med samma problem!
  Jag har inte psoriasis men sliter extremt mycket med kliande och öm hårbotten året runt.

  Reply
 • Kli i hårbotten är något utav det värsta. Man kan bli helt vansinnig. När dottern var mindre och det gick löss på skola så behövde någon bara säga ordet L***Och så fick jag ett psykologiskt betingat kli i hårbotten. Jag kallade det mitt psykoshårkli. Börjar man klia så behöver man till slut klia pga allt kliande om ni förstår,tror man kanske för ner bakterier och gör micro sår i skalpen där de sedan kan få fäste och orsaka, just det – kli! En ond spiral. Men jag har drabbats utav väderomslagskli också, man blir precis lika vansinnig utav det! Jag har köpt precis varenda grej på Apoteket för att lindra detta hemska. Inget, absolut inget har hjälpt. Head and Shoulders mintiga shampoo kan lindra något likaså Fungoral, men det bästa jag testat fick jag köpa hos frisör och ser nu alltid till att ha en flaska Neccin in case of emercency och använder den preventivt lite då och då för att förebygga detta fruktansvärda gissel med ilsken torr irriterad arg hårbotten.

  Reply