Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:30 | December 20, 2018

Instead of Christmas gifts

I år har inte jag köpt några julklappar, och kommer heller inte att köpa några.
Jag kommer att gå igenom min garderob, mitt kontor och mitt hem för att se om jag har varma kläder, hygienartiklar och andra nödvändigheter för att ge till behövande. Varesig det är familjer som inte har råd att ge sina barn julklappar, eller människor som lever på gatan.
Jag tittade på SVT:s 36 dagar på gatan som verkligen satte spår i mig och en får verkligen ett uppvaknande om hur lätt det är att hamna i en ekonomisk kris. Ingen vill bo på gatan. Titta på den serien. Verkligen ett tips!

Jag själv har bott i husvagn utan vatten, toalett och dusch i några månader pga att jag inte kunde hitta boende i Stockholm. Men då hade jag ändå ett val att flytta hem till mina föräldrar om jag ville, jag hade en säng, och det var sommar.
Det finns så otroligt många människor som inte har någonting, som inte har möjlighet att åka hem till sina familjer på grund av olika anledningar. Eller så har de inga familjer kvar.

Jag kommer att skänka massor av kläder, tvål, smink osv till Stadsmissionen i år, och idag kan du faktiskt lämna in gåvor i Kungsträdgården för att bidra till att ge mat till hemlösa.
Det finns många olika organisationer som gör insatser för att hjälpa nu i jul, tex Giving People, Röda Korset, UNHCR och BRIS, även kyrkor brukar  ge mat till hemlösa på julafton.
Så om du vill engagera dig, spana in! Lite gör mycket.

Ta hand om varandra i jul, och hela året runt, lova det <3

ENGLISH:

This year I have not bought any Christmas presents, nor will I buy any.
I will go through my wardrobe, my office and my home to see if I have any warm clothes, hygiene items and other necessities to give to people in need. there are so many people who needs help.
I looked at SVT’s “36 dagar på gatan” and got a wake up call on how easy it is to end up in an economic crisis. Nobody wants to live on the street. 

I have lived in a caravan without water, toilet and shower for a few months because I could not find any place to live in Stockholm. But then I had a choice to move home to my parents if I wanted, I had a bed, and it was summer.
There are so many people who have nothing, who can not go home to their families because of different reasons, or they have no families left

I will donate clothes, sanitary products, makeup etc. to Stadsmissionen this year, and today you can actually submit gifts in Kungsträdgården to help give food to homeless people.
There are many different organizations that make efforts to help now before Christmas, such as Giving People, the Red Cross, UNHCR and BRIS, churches usually provide food to homeless on Christmas eve.
So if you want to get involved, go check out your local organizations! A little goes a long way.

Take care of each other <3


7 kommentarer7 kommentarer om “Instead of Christmas gifts”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • You are an absolutely beautiful person inside and out! I donate all the time because I believe the same as you! I have so much and I know that I am blessed so I will donate clothes and will give makeup to my family members and friends! They love it and in return I feel so good!

  Reply
 • This is an amazing initiative! I’m not buying any Christmas gifts at all either, and it’s such a nice feeling. 🙂

  It’s so important to think about the people who are a lot less fortunate than you and me. Thank you for acknowledging this in a time when everything you see on social media is pointed towards mass consumption.

  Merry Christmas!

  Reply
 • Fint tycker jag! Idag ska jag åka och lämna vinterkläder till mitt lokala pay it forward som delar ut till behövande i min kommun. Det är mitt bidrag i år. Förra året var jag dålig på men tidigare år har jag varit med mycket för hemlösa. En julafton spenderade jag halva dagen med några från pingstkyrkan som mamma känner via sitt jobb, för att laga mat och se till att hemlösa fick lite varma kläder. Så roligt, förutom att jag hade 40graderas feber.
  Ingen kan göra allt men alla kan göra något!

  Reply
 • Inte jätteschysst att laga mat åt andra när man är sjuk, då de också kan bli sjuka, och som hemlös måste vara fruktansvärt 🙁 bra tanke men ibland är det bättre att låta bli liksom

  Reply
 • Visst är det bra att skänka grejer man inte använder men jag antar att de flesta hemlösa inte är din storlek tyvärr.

  Man får nog skänka pengar också för att det ska funka… köpa faktums julpaket, köpa stadsmissionens olika paket för frukostar till hemlösa osv

  Reply
 • Men herregud, klart även hemlösa kan vara XS!

  Reply
 • Det finns tyvärr jättemycket barn och ungdomar som är hemlösa, och inte bara hemlösa, utan även familjer med dålig ekonomi som inte kan ge julgåvor till sina barn. Och självklart kan man även skänka mat och pengar! men istället för att slänga/sälja kläder jag inte använder, eller ge bort till vänner så väljer jag att skänka till folk som behöver de bättre. Hemlöshet och dålig ekonomi har ingen storlek. Och jag hoppas mina kläder kommer till nytta hos nån som behöver dom <3

  Reply