Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:32 | January 10, 2019

Sjukstuga

Här hemma är det sjukstuga. Dock är jag lite piggare idag! låg i sängen exakt hela dagen igår.
Har förmodligen dragit på mig luftrörskatarr och jag hostar och hostar och hostar, ni vet, hostar nästan tills jag kräks.. typ. Varsågoda för den informationen.

Så jag har bara chillat, vi har som regel här hemma att inte jobba i sovrummet. Så jag har bara legat och kollat på Youtubeklipp.. har typ bingeat Ladylike på Buzzfeed. Och så har jag sovit, badat, lyssnat på poddar..
Jag saknar att jobba. Jag har alltid varit en arbetsmyra och gillat att ta mig an utmaningar och nya uppgifter. Så att vara sjuk är verkligen en utmaning för mig. För jag måste lära mig att det inte är dåligt att ta det lugnt, det är okej att ha tråkigt ibland..
Minns att min mamma alltid sa det till mig när jag var liten: Att jag måste lära mig att ha tråkigt, att jag inte alltid måste göra saker.  Men det är nog lite sån jag alltid varit. Gillat att ha saker i luften hela tiden.
Så även om jag har en historia med utmattning osv så blir jag nästan mer stressad av att inte göra någonting alls. Jag hittar liksom alltid något att göra, vart jag än är.
Jag har faktiskt fått frågan flera ggr av random folk om jag inte har lite adhd.. och även om jag skulle ha det, så är det aldrig något som stört mig. Jag gillar den jag är. Jag gillar att vara som jag är. Och tycker det är en del av min personlighet. Jag har liksom accepterat det. MEN, jag måste acceptera tråkigheten också. Jag vill också kunna bara kunna chilla och känna att det är okej.

Idag ska jag försöka laga nån god middag, så har ni tips på goda veg-recept och paradrätter, så skriv/länka gärna dom! vore jättekul att se vad ni gillar för mat 🙂

ENGLISH:

Still sick. However, I am a bit more energetic today! was in bed all day yesterday.
I probably have bronchitis (don’t know if that is the right word) and I cough and cough and cough, you know, cough almost until I through up

So, I have been chilling, we hav a rule at home not to work in the bed room. So I have just been watching Youtube .. binge watched Ladylike at Buzzfeed. I have slept, bathed, listened to podcasts ..
I miss working. I have always loved to work and liked to take on challenges and new tasks. So being sick is really a challenge for me. Because I have to learn that it is not bad to take it easy, it is okay to be bored.
I remember that my mom always told me when I was a kid: That I have to learn to be bored, that I don’t always have to do things.
So even though I have a history of burnout  and so on., I almost get more stressed out by not doing nothingl. I always find something to do, wherever I am.
I have  been asked by several people if I have a bit of adhd .. and even if I have, it has never disturbed me. I like who I am. It is part of my personality.  I have accepted it. BUT, I have to accept the boredom as well. I want to be able to chill and feel it is okay.

Today I will try to cook a nice dinner, so if you have tips on good veggie-recipes, so please write / link them! 


8 kommentarer8 kommentarer om “Sjukstuga”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Krya på dej!
  Länkar en gryta som är favorit hemma hos oss, brukar göra den med spenat och sötpotatis, inte så festlig kanske men är perfekt vardagsmat 😊
  http://www.javligtgott.se/zambiansk-jordnotsgryta-med-gronkal-och-sotpotatis/

  Reply
 • Tack snälla och tack för receptet! låter helt i min smak! låter magiskt gott! 😀

  Reply
 • Jag har hittat på ett superenkelt gott recept på pastasallad: bara koka pasta och blanda med olivolja, italiensk salladskrydda (eller örtsalt), lite peppar, och tärnad mozzarella, avocado och tomat. Om man vill kan man garnera med lite basilika och crema di balsamico. Brukar inte ta mer än en halvtimme att laga!

  Reply
 • Är lite sent ute kanske haha men Zeinas kitchen har huur mycket bra recept som helst!! Veg som jag gillar är t ex marockansk linssoppa eller krompir corba (också soppa). Testa! Och krya på dig 💘

  Reply
 • Ska testa göra lite mer soppor! Linssoppa är ju magiskt gott 😊😊

  Reply
 • Jag tror att det är otroligt viktigt att göra just ingenting ibland. Tror det har med självkänsla att göra, att ens värde inte ligger i vad man presterar, utan att man är lika mycket värd som människa även om man ligger i sängen och glor på Netflix en hel dag 🙂 Prestation är inte allt och ingen kommer anklaga dig för att du tar det lugnt ibland.

  Reply
 • Bra valda ord! Idag har jag kollat Netflix hela dagen! Och det känns jävligt bra :):) kram!

  Reply
 • Min go to mat: stek (eller ugnsbaka) färsk broccoli tillsammans med vitlök och hackad grön- eller svartkål, salta och peppra (om jag har havregrädde hemma slänger jag på en skvätt). Servera tillsammans med valfri pasta. Ibland slänger jag i en tetra med kikärtor/bönor.

  Reply