Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:14 | April 2, 2019

is it important to have a nice feed?

Jag har tänkt på en sak.. och det är det här med snygga och enhetliga flöden på sociala medier. Flöden där allt hänger ihop ihop, har samma typ av filter, är färgkoordinerat osv..
Jag har verkligen ALDRIG brytt mig om det när det gäller mina egna sociala medier… aldrig, det är huller om buller, olika färger hit och dit. Visst, jag postar smink, där har vi väl den röda tråden på min Instagram.
Har heller aldrig brytt mig om andras flöden, men känner mig typ mer och mer stressad då det verkar som om detta bara blir viktigare och viktigare med tiden, att det liksom ska se snyggt och proffsigt ut, ha kontinuitet liksom.
Samtidigt så VILL jag inte bry mig, för varför ska jag ens bry mig om någons FLÖDE om någon inspirerar mig? Blir typ irriterad på mig själv för det.
Visst, ögat dras ju såklart mer till det som är estetiskt vackert enligt en själv, men ÄNDÅ.

-“kan jag posta två bilder av samma looks? blir det inte fult i flödet då” “Är jag oproffsig som inte tänker på flödet?” och känner ibland att AAAAAAH ALLA HAR SÅ SNYGGA FEEDS MEN INTE JAG, JAG HAR BARA MASSA SELFIES 

Varför tänker jag så ens?  Varför bryr jag mig?  jag skäms typ över att jag börjar bry mig.

OBS VIKTIGT: Menar verkligen inte shamea de som gör detta. tycker det är så jävla grymt att de orkar, verkligen! 🙂 jag personligen hade aldrig orkat. Min inspiration skulle dö direkt tror jag.. Känner att det skulle ta typ hela min lediga tid att bara sitta och koordinera allt.. Tror helt ärligt jag skulle känna mig lite kvävd på nåt vis

Är ett snyggt och koordinerat flöde viktigt för dig när du följer någon? Tänker du att ett rörigt flöde är mindre seriöst? eller är det lite skit samma för dig?
Vore jättekul att få dina åsikter!

ENGLISH:

I have been thinking .. and it’s about having a nice feed on social media. A feed where everything is connected together, have the same type of filters, are color-coordinated, etc.
I really have never bothered when it comes to my own social media … I post whatever. Sure, I post makeup, but that is the only thing. I never think about colors, or filters…
Nor have I ever bothered about other people’s feeds, but I feel more and more stressed as it seems that this is becoming more and more important that it should look nice and professional

At the same time, I don’t want to bother, because why should I even worry about someones feed it if someone inspires me?

– “Can I post two pictures of the same look? or will I fuck up my feed then” “Am I less professional if I don’t color coordinate my feed?” and “AAAAAAH I ONLY HAVE SELFIES ON MY FEED”
These are things that are going through my head sometimes..

Why do I even think so? Why do I care about it?

Important note: I don’t want to shame those who do this. hands down, really! because it looks awesome 🙂 I don’t think I ever could do it, my inspiration would die instantly I think ..

Is this important to you when you follow someone? that the feed “looks good”  It it less professional with a “messy”  feed? or you don’t bother at all?
Would love to get your opinions!


27 kommentarer27 kommentarer om “is it important to have a nice feed?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • I’d love to know the same thing!!! I don’t like having to keep a certain aesthetic but at the same time sometimes find it easier to figure out what to post if it all matches… *Sigh

  Reply
 • You can tell when someones feed is all over the place and that usually is when the quality of the pictures are not too good as well, I noticed that it really irks me, so for me it has to be or really crisp pictures or at least neat feed 🙂

  Reply
 • Jag håller med dig om att det är snyggt med ett enhetligt flöde men vafan! Posta vad man vill jag ändrar redigeringen från bild till bild (är iofs ingen influenser) men varje bild talar ju för sig själv ändå skulle jag säga! Fortsätt som du gör och stressa inte upp dig för det 🥰

  Reply
 • Honestly, I love your feed the way it is. Too cordinated gets boring. And too filtered takes away from the makeup💖💖💖

  Reply
 • Jag gillar när det är både och😁 gillar när det då och då kommer någon “personlig” typ vardagsbild. Typ outfitbilder tycker inte jag alltid måste va ascoola avancerade bilder, tagna i studio😊 så länge det inte är taget med en svindålig kamera typ 😅 Tycker inte att du ska stressa över hur flödet ser ut☺

  Reply
 • Ett intressant och mer äkta flöde är jag mer intresserad av än det ”perfekta”.
  Du inspirerar mig. (Och lärde mig att sminka 😉

  Reply
 • Jag skulle aldrig ens notera om ett flöde var ”perfekt” eller inte🤣

  Reply
 • Verkligen skitsamma! Man ser ju ändå bara 1 bild i flödet om du inte går in på personen. Men inget jag tänker på alls 😊

  Reply
 • Jag blir lite stressad av “perfekta” flöden. Kan tycka de är lite tråkigt för man vet liksom på ett ungefär va de kommer posta nästa gång, roligare med ett flöde där de blir lite mer spännande va personen kommer posta 😉

  Reply
 • Ohhh, nej, de perfekta flödena gör att jag tappar intresset. Det blir tråkigt i längden. Olika är bäst 💕💕

  Reply
 • Enhetligt flöde är snyggt men helt oviktigt för mig 🙂

  Reply
 • personally i dont give a fuck about how the feed looks hahaha i find the less “uniform” the feed looks, the more interesting it gets cause its not just like everyone elses you know? hahaha i bet i was confusing haha

  dorky-and-weird.blogspot.com

  xoxo <3

  Reply
 • I agree!! It’s motivating to hear that people feel the same way

  Reply
 • Det är ju satisfying att gå in på någons profil och se ett tema, men det blir tråkigt i längden. Sen går man sällan in på folks profiler och tittar. Det är ju i ens flöde bilderna dyker upp och där spelar tema ingen roll. Det enda jag kan uppskatta med tema, är om personen byter då och då. T.ex. att några bilder har mycket blått i sig, sen går det över till rött osv. Men det är absolut inte nödvändigt! Är bilderna snygga så spelar det ingen roll om de hänger ihop eller inte.
  Tyvärr så blir jag själv också stressad över allt detta. Jag vill typ ha ett tema men ändå inte. Man blir så begränsad och det är ju ganska synd om man har fina bilder att lägga ut, men som inte “passar in” i temat

  Reply
 • För mig är det verkligen inte viktigt. Jag börjar följa någon för jag gillar bilderna och får inspiration inte för deras flöde hänger ihop. Men dock så har jag märkt ty för de flesta är det viktigt dock. Lite synd

  Reply
 • I feel the same as you! It would feel so incredibly limiting to me to have all these rules for my feed. That totally kills creativity or any fun in my opinion! At least in the long run! However, I love to have a super loose rule of having the colours I use for my makeup looks be jumbled and not have a big chunk of pink for example and then a chunk of all sorts of different colours. Do you know what I mean? I also love to switch up angles and crops of my photos I like to keep it “even” in that way, so that my feed might appear purposely jumbled. ♥ It still lets me kinda do whatever the heck I want, whenever! I think I’d have WAY more followers if I’d created a smaller box for the kind of makeup looks I do (which equals to a certain aesthetic). Also… nothing more uninspiring to me than a forced rainbow feed haha. Hope I made sense. x

  Reply
 • Bryr mig inte om flödet alls!

  Reply
 • Jag bryr mig inte ett uns om hur ens flöde ser ut, för mig är det viktigare att varje bild är inspirerande, inte flödet.

  Reply
 • Jag tror att det är viktigast att vara genuin, att inte göra saker för att det ska se bra ut utan göra vad du faktiskt vill, vad du är inspirerad av i stunden.

  Reply
 • I think it also depends on the account and what they want to put on the platform. For me I don’t really care about the feed being “aesthetic”, BUT I do enjoy seeing it. It just doesn’t matter to me as long as the photos are well done individually. I wont be able to keep to it myself though

  Reply
 • Jag trodde faktiskt att det bara var nåt som barn/tonåringar (som min 13-åring) brydde sig om *känner mig lite okunnig*

  Personligen är det extremt sällan jag går in på någons profil, och då har jag aldrig tänkt på hur flödet ser ut.

  Reply
 • Va?! Gör folk sånt?? Herregud. Vem bryr sig! Märks det ens? Förlåt, men jag tycker det är helt galet. Personligen tänker jag att varje foto har sin ”story” och det är väl kul att göra varje foto unikt, om man nu orkar. Så fundera inte mer på detta, tycker jag. För övrigt gillar jag dina foton jättemycket.

  Reply
 • Find it really nice but at the same time, this ‘perfection’ freaks me out!

  Reply
 • For the color coordination, it’s a big no for me. You are an artist, it’s so nice that you feel free to post what you want, to stay creative and not stop you because you have to make it look a certain way.
  Because you post makeup/art I don’t see the sens of using filters because it’s so rare to have just beautiful pictures looking really like the art you do.
  If I don’t bother when people post diffrent pictures of the same look, if you worry about that you can post the pictures together and people have to click on the picture to see the diffrent look. Personnaly, I like when pictures are posted separately as each one has a diffrent point of view, atmosphere.

  Reply
 • Jag bryr mig inte alls om ett snyggt flöde vare sig på min Insta eller någon annans, det är innehållet som är det viktiga tycker jag.
  Och helt seriöst , hur ofta tittar vi på någons hela flöde? Inte jag iaf, jag ser bilderna i min ström när jag kollar vad som hänt det senaste. Inget att stressa över tycker jag, hellre genuint med hög kvalité på innehåll och bild än koordinerat. De som tycker det är roligt att göra så får gärna göra det för snyggt är de ju men inget som är viktigt för mig.

  Reply
 • Jag tycker det känns väldigt tillgjort med ett “perfekt” flöde 😳
  Gillar kaos och spontanitet 👌✌😻

  Lägg gärna ut mer “privata” bilder på t.ex. katterna 💚🐈😻

  Reply
 • Nej jag skulle inte kunna bry mig mindre om folks feeds faktiskt. De jag följer följer jag för att bilderna inspirerar mig eller för att jag helt enkelt gillar personen.
  Sen håller jag med om att det absolut är fint med ett fint flöde men det är varje enskild bild och innehållet som är det viktiga för mig.
  Om jag tar din insta som exempel, dig har jag följt jäääättelänge på bloggen och dina bilder på insta ger mig den bilden jag redan har av dig. Tryggt på något sett liksom 🙂
  Allt allt inte behöver vara perfekt. Jag inspireras mer av det ”röriga” och genuina. Gillar man nåt är det bara posta, skitsamma om det inte passar flödet, det ger mer personlighet.
  Tänk om allas flöden såg lika ut, huamejjen 😖

  Reply