Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:57 | April 8, 2019

My three favorite eye primers !

Jag tänkte hjälpa till lite att gräva i primerdjungeln och visa er mina favoriter som jag alltid kommer tillbaka till, trots att jag provat massor av olika.
Jag använder olika primers till olika saker egentligen, lite beroende på look och produkten ovanpå.

Så jag tänker vi går igenom de tre jag gillar bäst och lite kort varför!

ENGLISH:
I’m going to dig into the primer jungle and show you my favorites that I always come back to, even though I’ve tried at of different primers.
I use different primers for different things, a bit depending on the look and the product I’m going to use on top.

So let us go through the three I like the most and why!

Urban Decays Original Primer Potion är en all time favorite för mig! Detta är en primer jag köper om och om igen.
Använder denna främst när jag ska göra mer neutrala looks. Vill jag 100% säker på att något ska poppa ÄNNU mer, eller om jag använder glitter osv så använder jag inte denna.
Jag tycker denna funkar jättebra till både lite torrare och oljigare ögonlock, och sminket håller hela dagen. (detta kan såklart vara olika för alla)

Urban Decays Eyeshadow Primer Potion – Original kostar 200:- HÄR (reklamlänk)

 

ENGLISH:
Urban Decay Original Primer Potion is an all time favorite for me! This is a primer I buy over and over again.

I mainly use this when I want to create more neutrI think this works great for both a drier and more oily eyelids, and the make-up lasts all day. (this can of course be different for everyone)

När jag gör looks som är väldigt färgglada eller väldigt svarta, helt enkelt när jag vill vara säker på riktgt intensiv ögonskugga, så använder jag Linda Hallberg Cosmetics Crayons. Med dessa mjuka pennor under får du fantastisk intensitet i skuggan, och du kan bara säker på att den verkligen poppar! Har du väldigt oljiga ögonlock så rekommenderar jag att använda UD:S primer potion under, då oljan från dina ögonlock kan lösa upp pennan om du inte mättar den ordentligt.
Dessa bör suddas ut ganska fort, då de torkar och sedan blir vattenfasta.

Linda Hallberg Cosmetics Crayons kostar 149:- styck HÄR (reklamlänk)

 

ENGLISH:

When I make looks that are either  very colorful or very black, simply when I want to intensify something, I use Linda Hallberg Cosmetics Crayons. With these soft pencils underneath, you get amazing intensity in the eyeshadows you use! If you have very oily eyelids, I recommend using the UD: S primer potion UNDER the crayons, as the oil from your eyelids can dissolve the crayon if you do not saturate it properly.
Blend the crayons quick, they dry and then become water-resistant.

När jag använder glitter, eller pigment som har lite större korn, eller är allmänt knepiga att använda så använder jag NYX Professional makeup Glitterprimer! Funkar både att använda på hela locket, men den funkar även att lägga ovanpå ögonskugga om du vill ha glitter ovanpå.
Denna är lite klibbigare än en “vanlig” primer så den gör så att glitter osv fastnar bättre.

NYX glitterprimer kostar 109:- HÄR (reklamlänk)

 

ENGLISH:
When I use glitter, or pigments that have larger particles, or are generally tricky to use, I use NYX Professional makeup Glitter Primer! It works both to use on the entire lid, but it also works on top of eye shadow if you want to put glitter on top.

This one is a little stickier than a “regular” primer so it makes the glitter etc. stick better. I would not use this for regular eyeshadow.

 


4 kommentarer4 kommentarer om “My three favorite eye primers !”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Linda!
  Följer dig regelbundet och älskar dina produkter! En sak som jag saknar är hur du ser på innehållet i produkter, framförallt i basprodukter? Reflekterar du mycket kring komedogena och irriterande ämnen när du väljer smink? Jag har superkänslig hy med hormonell akne, vilket är väldigt jobbigt när produkter kostar massa pengar och sen inte fungerar för en (ger finnar, rodnad, reaktioner). Har du några budgettips som fungerat för dig? Det vore fint att se dig göra en tutorial med det som fokus. Du gör underbara videos och jag relaterar enormt till det här med hudproblem, det skulle betyda mycket att få mer tips som fungerar i vardagen – för en själv och ens ekonomi.
  Tack för all inspiration!

  Reply
 • Hej Malin! jag är tyvärr inte suuuperbra på alla ingredienser, men börjar bli bättre, men tyvärr så är komedogena produkter inte något jag tänkt så mycket på.
  Förstår att detta blir problematiskt för dig och många andra (mig inkluderat)! Det gäller ju verkligen att hitta rätt grejer när en har problematisk hud!
  Tack för att du supportar! det gör mig jätteglad 🙂 kram

  Reply
 • I have the too faced one but i never use it hahaha when i buy makeup, i just assume and expect it to stay on until I take it off. Im a dreamer but tbh so far so good hahha

  dorky-and-weird.blogspot.com

  xoxo <3

  Reply
 • Har provat crayon core ögonpennor längs undre franslinje. Den sitter inte kvar. Minsta beröring och sen försvinner. Har provat med concealer innan, ögonskuggsprimer, ögonskugga ovanpå och Laura Mercier puder. Ingen man penna håller heller. Provat liqued …..(flytande vätska men den irriterar mina ögon. Jättestark lukt.
  Har inga underfransar och väldigt hängiga ögonlock. Blir så frustrerad. Snälla, har du nåt tips?

  Reply