Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:12 | May 5, 2019

Reflections over social media and the beauty community

Dessa veckor har varit har varit extremt mycket för mig, vilket ni säkert märkt då jag varit rätt så abscent från bloggen… det har hänt grejer i livet som gjort att jag helt enkelt varit tvungen att prioritera om litegrann.
Bloggen och produktrecensioner har fått ligga lite i skymundan. Vilket är tråkigt, men läste samtidigt en grej som Viola skrev på instastorys idag som är så jäkla sann: grejen med att folk fortfarande VILL ha all information om produkter, men orkar inte läsa bloggar längre. Och det ligger lite i det. Det tar skitlång tid att testa grejer, ta foton, och recensera. Något vi gör och lägger ner massor av tid på för att ni ska kunna ta del av den informationen helt gratis, och mycket för att vi tycker det är kul och brinner för att göra det, för vi tjänar inte mycket pengar på det. De flesta inget alls.
Folk idag tjänar inte pengar på att ha en blogg längre eftersom annonsering inte ger pengar som förut, det folk tjänar pengar på är samarbeten med olika företag, och det är dessa summor och affiliatelänkar som gör att många fortfarande har råd med att lägga ner tid på sociala medier.

Flera har till och med slutat blogga om beauty pga att de inte får några samarbeten pga att de har för lite följare, eller inte VILL göra samarbeten för att de inte vill tappa sin trovärdighet då samarbeten fortfarande anses lite fult i mångas ögon.
Såklart ändras beautyvärlden hela tiden, absolut. Jag är inte den som är bitter över förändring, men det känns som att den stannat upp i ett moln utav sönderfacetunade 13-åringar och nästintill animerade swatches på produkter. Vad hände med konsten, vad hände med att vara originell, äkta och spännande?

Vad är intressant för DIG när DU kollar på beauty på sociala medier? vad vill DU ha mer av? Videos? Bilder? Poddar?
Tipsa gärna om era favoriter inom beauty och varför du gillar dom.

Och så får ni gärna skriva vilken som varit er favoritlook i veckan 🙂

 

English version will come up later


14 kommentarer14 kommentarer om “Reflections over social media and the beauty community”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Relaterar mer till en del matbloggare där varenda inlägg är sponsrat vilket gör att iaf jag inte vill läsa/följa dem, det kan säkert vara så att de gillar det de använder men för mig känns det som att de bara gör det för pengarna.

  Jag tycker du har bra blandning av grejer och för min del och förhoppningsvis för fler så följer jag det som är äkta och genuint, att man inte låtsas vara nåt annat.

  Reply
 • Älskar den blåa looken du gjorde..nummer 4?

  Jag följer bloggar via feedly, däremot är jag väldigt dålig på att kommentera. När det kommer till produkter så är det mycket via Youtube för mig numera. Inklusive din kanal. Jag följer också bla Angelica Nyqvist, Jen Luvs reviews, RawBeautyKristi, JKissa. Men mycket som tipsas blir ju ganska USAcentriskt, dessutom i samband med allt nytt som spottas ut på YT också blivit mätt på konstant ström av sminknyheter. Så nu ska det mycket till innan suget slår till.
  Ser jag nåt intressant slutar oftast med att jag söker på YT eller kollar recensioner på Kicks etc innan jag köper nåt. Men jag har totalstopp i år, jag har så mycket smink att jag verkligen inte behöver nåt nytt. Vi får se hur länge det håller i sig. Himla nyfiken på din nya palett, den ser skitfin ut & jag älskar färg men jag försöker som sagt just nu att inte handla nåt.

  Reply
 • Jag tycker fortfarande att bloggar är bäst! Känner inte att jag har tiden att kolla Youtube och dessutom stör det mer om en vill höra vad som sägs. Instagram må vara snabbt och smidigt men oj vad mycket beuty grejer jag slutat följa pga för mycket redigering. Tucker det är syns! Har inget problem med samarbeten men kan känna att vissa influencers gör för mycket och det typ bara är samarbeten. Vill se mer rent smink men förstår att det inte blir samma pengar längre. Det är synd! Jag läser alltid din blogg först varje dag för det är den bästa! Bra text, bra bilder, bra uppdatering. En förstår alltid varför det är lägre uppdatering hos dig för även om du inte är så privat i bloggen så håller du oss alltid uppdaterade om läget! Sen tycker jag att det är så himla kul att det går så bra med LH att det inte är konstigt att bloggen hamnar lite längre ner på skalan.
  Som sagt, läser den här bloggen varje dag. Kan leta upp gamla inlägg bara för att du alltid gjort ett sånt bra jobb! ❤

  Reply
 • Jag gillar läsa inlägg som är “annorlunda” då man jämför med mainstreaminsta. De flesta inlägg är kopior av något de sett o som förvisso funkar, men som du säger blir man trött på att inte se något orginelt eller konstnärligt, o det bara lyser igenom med företagens instakampanjer i bloggares feeds. Och visst blir man själv påverkad av det man ser o skapar bilder o looks enligt något som man nångång sett nånstans, kan man ju inte undgå, men betoningen borde vara mera på inspiration än kopierande. 🤔

  Reply
 • Jag gillar YouTube, det känns som man liksom får bättre kontakt med personen bakom kontot i bild än via text. 😊
  Veckans bästa look tycker jag är det med blommorna vid ögonen, så cool! Är inte pollenallergiker men ögonen kliar ändå lite när man ser bilden! 😂😍

  Reply
 • Jag ääälskar bilder, kreativa, galna, udda bilder som gör att jag själv blir inspirerad och mår bra. Och på ett sätt är jag glad att vi är där vi är idag, för då kan jag gå runt med rosa hår och lila läppar och det är ok. Men jag saknar också kreativiteten, så det är det jag försöker hitta på sociala medier. Eftersom jag är en bild-människa så älskar jag instagram, och följer dig där samt en hel del andra superkreativa, fina människor som tex: Bokkei (konst), the joy of pain, vivxue (naglar), evelina forsell och Marion cameleon.
  Med ditt kreativa driv och din fina själ är du en förebild, vad du än väljer att fokusera på

  Reply
 • Jag gillar bloggar men så är jag ju lite äldre oxå. Tycker att bloggar känns mer genuint på nåt sett förutsatt att bilderna inte är sönderredigerade och utslätade så att ansiktets dimensioner försvunnit. Jag gillar ditt upplägg och din suveräna kreativitet. Visst jag tittar på YT också men det blir mindre och mindre för tiden finns inte riktigt till allt men ser alltid dina videor. Driver själv en blogg som hobby och kommer att fortsätta så länge jag tycker det är roligt.

  Reply
 • Jag som tillhör “dom gamla” följer mest beautybloggare som jag känner irl eller som är lite personliga i sina inlägg. Jag har märkt att jag mer och mer följer människor som är personliga! Det var ju dels därför jag klickade in mig på detta inlägget tex.

  Hade inte jag tyckt att det var roligt att blogga om skönhet hade jag ALDRIG lagt ner tiden på det mer. Jag har börjat vardagsblogga lite mer med jämna mellanrum och känner ofta att jag mer vill övergå till det igen. Inte ha så mycket produktfokus utan lite mer fokus på livet. Eftersom det är dom bloggarna jag själv hellre läser numera…

  Reply
 • Önskar alltid mer äkta, ärligt och härligt framfär stageade och överretuscherade bilder/filmer. Alltid nice med lite coola effekter ibland men över lag gillar jag det jag ändå kan relatera till på nät plan iaf! Jag har märkt att jag gillar att följa en viss person men sen när den personen blivit för “stor” så börjar det bli sådär löjligt perfekt alltihop så jag tappar intresset. Har massa tankar men inte möjlighet att skriva allt hehe. Det är iaf en av sakerna jag gillar med dig – trots din framgång så känns du fortfarande så genuin och ärlig och jag tycker det är grymt att du tar upp mkt vardagliga grejer och motgångar också😊🌸💕 Kanske inte helt rätt på frågan där men det va vad jag tänkte på nu.
  Favoriterna är nog nr 2 och 6 denna vecka, även om det som vanligt är näst intill en omöjlighet att välja haha.
  Btw, hoppas verkligen inte du vill sluta blogga! Din är den enda jag läser😬😬⚘

  Reply
 • Bloggar och youtubevideos är mina favorit sociala medier! Och ju mer information desto bättre, älskar riktigt långa och detaljerade inlägg/videos, även om jag inte är intresserad av produkten är det kul så länge recensionen är välgjord. Jag gillar faktiskt inte att fler och fler verkar prioritera instagram, jag gillar det inte och har det inte, så om någon jag följer på en annan sida flyttar dit helt så slutar jag bara följa dem och blir ledsen.
  När det gäller beauty så älskar jag när det är riktigt nördigt, och särskilt när folk pratar om det de är bäst på och mest passionerade av, ganska nischade bloggar liksom. När det gäller smink kan jag följa någon bara för inspirerande bilder på sminkningar, men annars är jag generellt mer intresserad av att hitta information än inspiration. Det gör mig ingenting om inläggen kommer sällan eller är sponsrade, så länge det är bra och känns ärligt.
  Beautybloggarna jag följer (förutom dig så klart, dina looks är så unika och inspirerande!) är: Killer Colours (inspirerande bilder, bra recensioner, kul personlighet), Kakan (mest pga personligheten), Kicki på daisy beauty (intressant information om beautybranschen), Ida Kyllerman (mest för recensioner), Lab muffin (beauty science!!! så intressant och lärorikt), fifty scents (intressanta reflektioner om beauty), Saffron Sugar (också intressanta texter om beauty), och sen några mindre aktiva men som jag ändå verkligen gillar: Pretty Scientific, Historiskskönhet, Space for makeup, och Klaire de lys.
  Nr 2 med hatten är min favorit av veckans looks, riktigt vampig B)

  Reply
 • Jag har följt din blogg sen start och det är för att du gör någonting annat, något äkta och personligt. Som gammal mua och nuvarande bildlärare ger du mig inspiration, både i sminkväg men också med mina elever, som vilken konstnär som helst.
  Jag följer dig för att du är du, och inte för vilka märken du swatchar. Men jag ska inte sticka under stolen med att jag blir inspirerad att köpa de produkter som du visar, så är det så klart.

  Keep on going! Jag vill fortsätta läsa! ❤️

  Reply
 • Youtube tror jag mer på! Eller typ instastories eller insta tv (eller va det nu heter), man vill se hur processen ser ut!

  Reply
 • Jag följer i princip inga ”beautygurus” på sociala medier, då nästan allt känns plastigt och likadant. Det uttrycks liksom ingen kreativitet elr individualitet. Med det sagt, älskar jag att läsa din blogg! Det har blivit en vana att göra varje dag, typ som att borsta tänderna. Det känns som att du fångar det som jag saknar i så många andra. Eget uttryck, fantastiska produkter och egna åsikter som alltid är framförda på ett professionellt sätt. Jag förstår självklart att bloggar inte har samma förutsättningar som för några år sedan. Men det gör också att jag uppskattar dig och ditt arbete ännu mer! Så om du orkar, och fortfarande ser det möjligt att fortsätta att använda din blogg som en plattform, har du helt klart en fortsatt lojal läsare här!

  Ang veckans look är jag delad mellan nr 3 och 6. Nr 3 för att dem e magiskt vacker och både kreativ och lekfull. Nr 6 för att den är både elegant och lättburen☺️

  Reply
 • Är inte alls ett fan av YT längre. Följer mest personer på Instagram då det är lite mer lättillgängligt men som du säger, det är grymt redigerat! När det kommer till recensioner så är det typ bara dina jag lyssnar och litar på. Beauty-bloggers på Instagram känns köpta och de säger sällan om de ogillar saker.

  Är världens sämsta på att komma med kommentarer och feedback, men du har en grym blogg även om den inte uppdateras 450gr i veckan! ❤️

  Reply