Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:01 | May 15, 2019

Climbing mountains

I sommar ska jag bestiga mina första berg, och det blir inte Kebnekajse som jag trodde..
Jag, tillsammans med fotografen Emma Svensson ska åka ner till Alperna och tillsammans bestiga Gran Paradiso, Aiguilles d’Entréves och Aiguilles Marbrées
Emma har bestigit berg ett tag, (kolla 49peaks.com, wow, vilken kvinna hon är) och jag tror vi båda började intressera oss för klättring ungefär samtidigt.
Vi har båda lite samma story: Kollade på filmen Everest, sen var det liksom kört, det där med klättring var vårt kall på nåt vis. Men hon tog tag i det, inte jag. Sedan har vi pratat om att klättra ihop flera ggr men det har aldrig blivit av. Förrän nu. NU fick vi ihop en tid som passade båda. Så i juni tar vi picket och packet ner till Alperna och drar på äventyr!
Jag känner faktiskt ingen annan som dras till just denna typ av intresse och Emma berättade att det är väldigt mansdominerat och mycket prestige inom just alpinklättring, att hon vill lite bryta mot det och visa att faktiskt vem som helst kan klättra i bergs och vill inspirera just kvinnor att göra det. Jag blir så jävla inspirerad av henne och är så glad att jag får hänga med och lära mig! För jag ska ju upp på högre berg nån dag, så är det bara. Det är något i mig som vill upp där.. jag vet inte vad det är, men antar det är adrenalinjunkien i mig. Och att få göra det med en såpass passionerad människa som Emma gör mig ännu mer taggad!

Jag kan inte fatta att detta äntligen ska bli av! Så på fredag ska vi nog dra ut och klättra utomhus för att känna lite på utrustning osv. Wohooo!

 

ENGLISH:
This summer I will climb my first mountains, and it will not be Swedens highest mountain Kebnekajse as I thought ..
Me, together with photographer Emma Svensson will go down to the Alps and together climb Gran Paradiso, Aiguilles d’Entréves and Aiguilles Marbrées
Emma has climbed mountains for about two years, (check out 49peaks.com, wow, what woman she is) and I think we both started to be interesting in alpine climbing about the same time.
We both have the same story: We watched movie Everest, and we both found out climbing was our call in life in some way. But she actually did it, not me. Then we talked about climbing together several times but we have never done it. Until now.
So in June we will go down to the Alps on adventures!
In fact, I know no one else who is drawn to this particular type of interest and Emma told me that it is very male-dominated and very prestigious in alpine climbing, that she wants to break the rules and show that actually anyone can climb mountains, and she want to inspire women to do it. I get so f*cking inspired by her and am so happy that I’m about to go with and learn! Because I’m going up on higher mountains someday, that’s just it. There’s something in me that wants to get up there .. I don’t know what it is, but suppose it’s the adrenaline junkie in me. And to do this with such a passionate person as Emma makes me even more excited!

I can’t believe I will finally do this!! So on Friday we will probably go outdoor climbing to feel the quipment etc. Wohooo!


1 kommentarerEn kommentar om “Climbing mountains”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • O wow! Good luck ! It’s beautiful to make our dreams come true. I love mountains 💚 there is something magical there

    Reply