Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:01 | May 18, 2019

Outdoor climbing ar Ryssgraven

Alltså utomhusklättring i mitt f*king hjärta! Fy fan vad kul jag hade igår!!
Jag, Linus och min nya klätterkompis Maria mötte upp Emma och hennes klätterpartner Andreas i Ryssgraven som ligger precis vid vattnet. Jisses vilket fantastiskt ställe, och perfekt för nybörjare.
De säkrade led upp så vi kunde köra topprep sen. Så otroligt roligt att hitta sina egna vägar på klippan, hur en liksom kunde hitta grepp i alla små skåror och sprickor i berget. En helt ny typ av frihet, och jag tyckte det var mycket mindre läskigt än att klättra högt på en vägg. För jag har ju liiite höjdskräck, som jag försöker bli av med.. Så det känns som att jag är on top of the world när jag står på toppen, även om det bara är en klippa.

Jag och Emma hade även lite träning inför vårt kommande alpina äventyr, samt vilka verktyg man använder och hur de funkar.
Efter några timmar på klippan blev det lite kallt, men vi kände oss inte helt klara så vi drog till Klättercentret och körde nån timme där med. VILKEN DRÖMDAG!

Klättringen har på väldigt kort tid ökat min livskvalitet SÅ mycket. Lite som med makeup, så känner jag att jag och klättringen verkligen hittat varandra.
Har hittat nya vänner, och snart når jag min dröm att klättra i berg. Allt känns så självklart. Det är en magisk känsla.
Nästa steg är att ta rött kort, så att jag kan börja ledklättra också 🙂

Jag kommer nu addera en flik om klättring här på bloggen, för att samla alla inlägg på ett ställe, för er som är intresserade!
kram på er!

 

ENGLISH:

 outdoor climbing in my f king king heart!  Oh, I had so much  fun yesterday !!
Me, Linus and my new climbing buddy Maria met Emma and her climbing partner Andreas in Ryssgraven, which is right by the water. what a great place, and perfect for beginners.
Emma & Andreas did some lead climbing so that we do top roping. So incredibly fun to find my own paths on the cliff, how I could find grip in all the small cracks in the rock. A whole new kind of freedom, and I thought it was much less scary than climbing high on a wall. Because I have a little bit fear of heights, which I try to get rid of .. So it feels like I am on top of the world when I stand on the top, even if it’s just on a rock.

Me and Emma also had some training before our upcoming alpine adventure, about the tools you use and how they work.
After a few hours on the cliff it got a little cold, but we didn’t feel like we were finished so we went to Klättercentret and was there for an hour or so. WHAT A DREAMDAY!

The climbing has, in a very short time, increased my quality of life SO much. As I felt with makeup, I feel that climbing and I really have found each other.
Have found new friends, and soon I reach my dream to climb mountains. Everything feels so obvious. It’s a magical feeling.


5 kommentarer5 kommentarer om “Outdoor climbing ar Ryssgraven”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Skulle vara jättekul att följa din klätterresa! Är själv nyfiken på det och har gått kurs men min livssituation har gjort att det inte är något jag påbörjat mer seriöst. Men när jag jag gör det, har du något tips om jag vill börja själv? Till exempel om det finns klättergrupper man kan följa med exempelvis?

  Kram Julia

  Reply
 • Hej Julia! kul 🙂
  Mina bästa tips är att först gå med i en klätterklubb, även om du är själv så hittar du alltid likasinnade där. Det är ju en väldigt social sport och man kan anmäla sig till olika kurser där. det finns även klätterkompisgrupper på Facebook (typ klätterkompis i Stockholm) där man kan hitta folk som vill klättra! finns säkert för andra städer med om du inte bor i Stockholm 🙂 Jag kikar på mycket youtubevideos där jag får tips på olika saker inom klättring. Men överlag är klättercommunityt väldigt öppet och härligt och folk hjälper varandra 🙂 Man får leta runt lite! men definitivt gå med i en klätterklubb! kram

  Reply
 • Åh gud vad snällt av dig, tack så mycket 🙂 Ska kolla upp det 😀

  Kram och lycka till!

  Reply
 • This seemed so much fun!!!

  dorky-and-weird.blogspot.com

  xoxo <3

  Reply
 • It was! 😀

  Reply