Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:21 | May 30, 2019

Why do I get bad skin when I start with a new skincare product?

Många jag pratar med ger upp hudvård pga att de känner att de snarare får sämre hud än bättre. Och det kan faktiskt stämma!
Så. Varför får en finnar och sämre hud när en börjar med ny hudvård? Och ska en bara ge upp? Eller fortsätta smörja?

Svaret på det är: Att du får finnar/sämre hud ett tag efter du börjat med en ny hudvårdsprodukt är för att huden startar som en utrensningsprocess, allt underliggande kommer upp på en gång. Likadant kan vara om du börjar med en ny foundation som har ingredienser som din hud inte är van vid.
Det handlar om att huden måste bli van vid de nya ingredienserna, vilket tar ett tag, och när din hud har vant sig, så balanseras den förhoppningsvis till det bättre om du hittat rätt produkt.

Det kan ta 4-8 veckor innan resultat syns och huden går till det bättre. Så ge inte upp hoppet! Utan håll ut. Tänk på att en finne eller tjugo går att täcka över, medan en torr hud kan knappt ens den duktigaste makeupartist sminka på.
Sedan KAN det såklart vara så att produkten inte funkar på dig, och det är därför det kan vara bra att gå till en expert som hjälper dig med produkter just för DIN hud. Det sparar mycket pengar och tid även om det är en lite större engångskostnad.

Är det så att INGEN hudvård funkar på dig, så kanske det är något annat som är underliggande, som allergier osv. Så hudvården är inte allt. Mycket handlar om balans!

Huden är vårt största organ och allt vi gör syns på huden. Hur vi lever, hur vi stressar och vad vi stoppar i oss.

Har du hittat rätt hudvård för dig? eller letar du fortfarande i djungeln?

 

ENGLISH:

Many people I talk to give up skin care because they feel that their skin get even worse when using it. And that may actually be true!
So. Why do you get pimples and bad skin when you start using new skin care? 

The answer to that is: you can sometimes get pimples / bad skin for a while after you have started with a new skin care product is because the skin starts as a cleansing process, all underlying comes up at once. Also if you start with a new foundation that has ingredients that your skin is not used to.
The skin has to get used to the new ingredients, which takes a while

It can take 4-8 weeks before results are visible and the skin gets better. So don’t give up hope!  Keep in mind that a pimple or twenty can be covered, while a dry skin is hard for the best makeupartist to put makeup on.
The case can of course be that the product does not work for you, and that is why it can be good to go to an expert who can help you with products for YOUR skin. It saves a lot of money and time even if it is a larger one-time cost.

If nothing works for you, maybe it is something else that is underlying, like allergies etc. So skin care is not everything. A lot is also about balance in life

The skin is our largest organ and everything we do is visible on the skin. How we live, how we stress and what we eat.

Have you found the right skin care for you? or are you still looking for it?


7 kommentarer



7 kommentarer om “Why do I get bad skin when I start with a new skincare product?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag har letat länge, och hittade tillslut lövengrip som funka bra för mig nu. (Alltid haft lite problem med hyn. Knottet/acne) Dock använder jag bara rengöring och kräm för dem är ganska dyra. Fattar inte varför man måste ha så mycket olika produkter. För jag gick till hudläkare och där sa dem att kosten är a och o. Hudkrämer och rengöring och alla möjliga hudprodukter kan man ha vilken som sa dem. Fast min hy blir extremt torr men flottig i T-sonen så har varit svårt att hitta bra hudvård också.

  Reply
 • The Ordinarys produkter, aloe vera gel och retinol tonic från Pixi, har använt i åratal och har sen dess knappt haft en finne (trots oljig hy).

  Reply
 • Jag har äntligen fått bukt med min cystiska acne som varit ett problem för mig i flera år, och jag tror faktiskt att den största orsaken till förbättringen är att jag slutat använda syror. Syror har ju varit så otroligt hypat inom beauty-världen och jag hoppade på tåget som många andra, men tror att det snarare stressade min hud istället :/ bestämde mig för att prova att utesluta alla syra-produkter för några månader sen och efter bara ett par veckor var huden mycket mindre inflammared och röd. I nuläget använder jag bara en mjölkig rengöring+ fuktkräm från Lumene, that’s it, och har i princip ingen aktiv acne alls längre! Så skönt!

  Reply
 • jag har inte hittat min perfekta rutin än, men känner att jag är på god väg! Jag har en kräm som jag misstänkt i flera månader ger mig finnar, så när den är slut snart ska jag testa en annan. Men med hjälp av massa research har jag ändå hyfsad koll på vad jag ska titta efter nästa gång 🙂

  Reply
 • Fick acne när jag var 19 år och verkligen inget fungerade. Gick till hudläkare och år en låg dos isotretinoin under ett år. Visst var det segt med fnasig hud men nu är den superbra. Allt jag behöver är att återfukta, (använder buffet från the ordinary, ibland arganolja och random kräm från avene) får knappt pormaskar. Funderar dock på at köpa en mkt svag syra till nästa höst för att försöka få lite mer glow.
  Är riktigt trött på säljare av hudvårdsprodukter som försöker sälja på en uttorkande dyra produkter istället för att rekommendera hjälp från läkare. Om man har djup och infekterad acne kommer den inifrån och att tvätta och smörja på kräm på ytan kommer inte hjälpa. Kontakta en hudläkare istället!

  Reply
 • Testa på KORA organics

  Reply
 • Det bästa för mig är att inte äta något med mjölkprotein i sig. Annars får jag som din hy är på bilden. Även på halsen o bröstkorgen. Sedan har produkter från Paulas Choice (från skincity.se), the ordinary har en del bra med, och Dermaceutic. Det är märken som varit grymma på mig. Har provat extremt mkt produkter. Också förstått att fukt är the shit! Bra fukt-serum är ett måste med. retinol är maaaagiskt ocskå! wow wow wow. Men mjölk-produkter, att äta, är det som min hy reagerar värst på. För stora mängder så blossar det upp sådär efter ett par timmar eller en dag. Hela mi tonår och 20+ hade jag problem-hy och mådde piss. Önskar attjag hade förstått att kosten skulle spela en stor roll. Haft mkt problem med magen med och inte fattat varför och läkare har inte hittat ngt heller. Att äta saker som typ pannkakor eller gräddsås på pasta är det absolut värsta för min mage och hy. Men med egna experiment och föra dagbok har jag förstått att stora mängder mjölk är boven. Gluten med till viss del. Och socker. men mjölk är värst. En sås med crème fresh ger mig reaktioner. kan absolut inte äta en skål med yoghurt.

  Reply