Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:01 | August 2, 2019

My braces are gone! Before and after

Jag tog ju bort min tandställning i underkäken för ungefär två veckor sedan! och det är HELT UNDERBART!
Jag satte in min tandställning hos Aqua Dental och hade min tandställning i ungefär ett år. Hur har tiden med tandställning varit?

Vi börjar med att jag skaffade tandställning pga för liten mun och för mycket tänder, så det var trångt och svårt att göra rent… hade redan dragit ut en tand i underkäken när jag var yngre, och nu inför att jag skulle skaffa tandställning så drog jag ut en till.
Så vi började med att dra ut tanden, sedan sätta in tandställningen, och det skulle ta ungefär ett år att dra ihop gluggen och räta på alla tänderna för att bettet skulle passa överkäken.
Man har filat lite mellan mina framtänder för att de skulle gå ihop ordentligt, samt slipat lite på en utav hörntänderna för att den inte ska sitta mycket högre än de andra, den sitter fortfarande högre, men pga att man inte vill skada emaljen för mycket så slipade man inte mer. Detta är något jag själv kan välja hur jag vill göra framöver, men detta var deras rekommendation, och jag gillar som det är nu 🙂

Det har helt klart varit jobbigare att ha tandställning i underkäken än i överkäken, det ska jag inte ljuga om (som jag hade när jag var typ 14) men hade jag bara vax på själva plupparna var det helt lugnt! och vax finns hos tandläkaren 🙂 Annars har det varit relativt smärtfritt ändå, det spänner ju en del när man spänner tandställningen, men det har faktiskt gått jättebra. Och det har varit SÅ värt det!

ENGLISH:

I removed my braces about two weeks ago! and it feels absolutely WONDERFUL!
I put in the braces at Aqua Dental and I’ve had it for about a year now.
How has it been?

We start with the fact that I got braces because I had too many teeth for my small mouth, so it was difficult to brush and clean … I already pulled out a tooth in the lower jaw when I was younger, and now they extracted another one.
So we started by extracting the tooth, then put in the braces, and they told me that it would take about a year for everything to be done.
They have filed a little bit between my front teeth to make them fit better together, and also filed a little on one of the canines because it was much longer than the other ones, it’s still longer, but filing it too much will damage the enamel. This is something I can change for aesthetic reasons if I want to… but this was their recommendation, and I like how it looks now 🙂

Obviously, it has been more difficult to have a braces in the lower jaw than in the upper jaw (which I had when I was 14) But with some wax on it, it was completely fine! And I could always come back to get wax at the dentist 🙂 Otherwise it has been relatively painless. And it’s been SO worth it!

(Pictures before braces)

Det tog ungefär exakt ett år för gluggen att gå igen, precis som man sagt. Jag ska dit om typ två månader för att göra en sista check, då ska jag be om att få fotografierna före jag drog ut tanden också, och så kommer de ta nya bilder på hur det ser ut efter.
Nu har jag som en liten tråd på baksidan av tänderna för att de inte ska flytta på sig.

Det känns HELT fantastiskt! och jag är SÅ JÄVLA NÖJD med allting.
Måste tacka Aqua Dental Express på Vasagatan i Stockholm för fantastisk service och bemötande varje gång jag varit där! Kan verkligen rekommendera att gå dit 🙂

ENGLISH:
It took about exactly a year for the gap to dissapear, just as they said. I’m going there again in about two months to do a final check, then I’ll ask to have the photographs before and after.
Now I have like a small thread on the back of the teeth so that they do not move.

It feels absolutely fantastic! and I am SO damn pleased with everything.
Thank you Aqua Dental Express on Vasagatan in Stockholm for amazing service every time I have been there!
I can with all my heart recommend going there 🙂

Har ni inte sett videon där jag drar ut tanden och sätter in tandställningen så har ni den här 🙂

ENGLISH:
If you haven’t seen the video when I extracted the tooth and put in my braces, it’s right here 🙂


6 kommentarer6 kommentarer om “My braces are gone! Before and after”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härligt för dig! Ser himla fint ut 😊

  Den där jävla tråden är ju mindre skoj tycker jag…. har aldrig haft så mycket problem med tandsten som när den sattes in 😏

  Reply
 • tack! åh är det så? jag är lite rädd för det med.. hade redan problem med tandsten sedan innan.. får väl se hur det ter sig! kram!

  Reply
 • Gud va skönt! Snyggt blev d oxå 🙂
  Hade sj räls i många år, både uppe åh nere.. Hälften av allt man äter fastnar juh i skiten haha! Blir så mkt plats i munnen när den är borta 😀

  Reply
 • Tack snälla! ja jätteskönt verkligen!
  Ja visst är det skumt när rälsen är borta? min tandläkare sa att det skulle kännas som om man hade makaroner i munnen efteråt. och ungefär precis så kändes det 😛
  kram!

  Reply
 • Va kul att det blev så himla bra! 🙂
  Jag har precis likadana tänder i underkäken och tjatat på tandläkaren om att dom ska göra iordning det i hur många år som helst men tydligen inte ett tillräckligt stort problem för att dom skulle stå för det när man hade gratis tandvård. Men jag hade så gärna velat fixa till mina också och blev ju inte mindre sugen nu när dina blev så bra! 🙂
  Tack för en trevlig blogg

  Reply
 • Tack snälla 🙂 Det var EXAKT samma sak för mig. de sa precis samma sak, om att det inte var ett problem stort nog och att “man inte ser dina undertänder när du pratar”. Sen har jag haft jätteproblem med tandsten och svårt att göra rent. Så jag är så glad att jag gjorde det! hoppas det löser sig för dig! kram

  Reply