Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:55 | October 14, 2019

5 Tips to make makeup more fun everyday

Makeup kan vara något som lätt blir tråkigt i längden om en bara gör samma saker varje dag, 365 dagar om året.
Jag brukar tänka att smink är som ett klädesplagg, något man tar på sig på morgonen, och tar av sig på kvällen. och något som gärna får inspirera mig under dagen.
Jag tänkte att jag ska peppa er och tipsa om lite roliga och enkla grejer som du kan göra för att twista till din makeup-vardag.

 1. Testa något nytt, du behöver inte nödvändigtvis ändra på din rutin, men istället för din svarta eyeliner, använd en grön eller blå.
 2. Om du är osäker på att du passar i något, testa kvällen innan, innan du går och lägger dig, då vet du tills dagen efter du känner dig helt fantastisk i den nya makeupen eller inte! Och det spelar heller ingen roll om det blir lite halvbra, för då ska du ändå tvätta av det innan sängdags.
 3. Utmana dig själv, testa på en ny färg varje dag under en vecka. Kanske bara en liten detalj som en ny färg på vattenlinjen, eller i ögonvrån. De små detaljerna gör mycket. Kreativitet föder kreativitet!
 4. Sminka dig tillsammans med en vän, utmana varandra, eller sminka varandra.
 5. Inspireras av andra, försök recreata eller inspireras utav någon fin sminkning du sett någon ha eller sett en bild på internet.

 

ENGLISH:

Makeup can be something that easily gets boring in the long run if one just does the same thing every day, 365 days a year.
I usually think that makeup is like a piece of clothing, something you put on in the morning, and that take off in the evening. and something that might inspire me during the day.
I here are some tips on how you can make your makeup more fun on an everyday basis

1.Try something new, you don’t necessarily need to change your routine, but instead of your black eyeliner, use a green or blue one.

2. If you are unsure that you like a certain makeup style, try it the night before, before you go to bed, then you for sure know until the day after you feel absolutely amazing in the new makeup or not! And it doesn’t matter if it turns out bad or not, because you’ll probably take off the makeup before going to bed 🙂

3. Challenge yourself, test a new color every day for a week. Maybe just a small detail like a new color on the waterline, or in the corner of the eye. The small details do a lot. Creativity gives birth to creativity!

4. Do your make up together with a friend, challenge each other, or do each others makeup

5. Get inspired by others, try to recreate or get inspired by a nice make up you have seen somewhere.


3 kommentarer3 kommentarer om “5 Tips to make makeup more fun everyday”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Bästa bloggen! Blir alltid så inspirerad när jag tittar in här!

  På tal om något helt annat, du hade ju tidigare en ”vertical” piercing ovanför din industrial (Typ en vikt industrial där ändarna gick parallellt). Vad kallas en sådan piercing? Funderar på att skaffa en själv 🙂

  Reply
 • Tack snälla du! vad glad jag blir 🙂 hmm, jag antar att det också heter industrial, eftersom den går genom två hål.. ingen aning faktiskt, det var en specialare som en piercade gjorde för att han hade väldigt lite att göra den dagen… 🙂

  Reply
 • Bästa tipsen! När jag har idétorka brukar jag gå in på din blogg eller instagram och bläddra tills jag ser något jag fastnar för och försöker återskapa looken med det jag har. ibland blir det andra färger, ibland tar jag en annan väg halvvägs igenom, ibland blir det spot on, men herrejösses vad jag har lärt mig på att bara prova att härma efter!

  Reply