Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:01 | October 29, 2019

How many products do you use every day?

Hur många produkter använder du varje dag? På daglig basis liksom. Det funderade jag på häromdagen så jag slängde ihop alla produkter och räknade. Då har jag inte räknat in typ schampo och balsam och sånt eftersom jag inte använder det varje dag. Dessa är endast de produkter jag verkligen använder vartenda dag, alla dagar i veckan.

På bilden ovan har vi min morgonrutin som innehåller 4 produkter.
1. jag tvättar ansiktet med pH Formula E.X.F.O Cleanse. Detta är en mild rengöring som även peelar huden (utan korn) och är perfekt för min hud. Och särskilt nu när årstiderna förändras när huden blir fnasig.
2. Ole Henriksen Glow Cycle Serum är ett serum (reklamlänk)som ger glow, reducerar synligheten av porer och fina linjer.
3. Ole Henriksen C-rush brightening Gel Crème (reklamlänk) – Dagkräm som dels dämpar rött samt fungerar bra som en primer för min bas.
4. Ole Henriksen Banana bright Eye Crème (reklamlänk)- Ögonkräm med lite skimmer som reflekterar bort mörka ringar och ger en fräst känsla under ögonen.

Har helt glömt att ta med deon!! så här ska vara 5 produkter. Deon jag använder är Perspirex Comfort

ENGLISH:

How many products do you use each day? On a daily basis. I thought about it the other day so I threw together all the products and counted. Then I have not included shampoo and conditioner and stuff  like that because I do not use it every day. These are just the products I really use every day, every day of the week.

In the picture above we have my morning routine which contains 4 products.
1. I wash my face with pH Formula E.X.F.O Cleanse. This is a gentle cleanser that is exfoliating  (without grains) and is perfect for my skin. And especially now that the seasons change as the skin gets weird.
2. Ole Henriksen Glow Cycle Serum is a serum that provides glow, reduces the visibility of pores and fine lines.
3. Ole Henriksen C-rush brightening Gel Crème – Day cream which partly reduces redness and works well as a primer for my base.
4. Ole Henriksen Banana bright Eye Crème – Eye cream with a little shimmer that reflects away dark rings and gives a refreshed feeling under the eyes.

Totally forgot about the deodorant, so here are 5 products, the deodorant I use is Perspirex Comfort.

 

Min dagliga sminkrutin (parfym fick också hamna här) Dessa ligger inte i någon specifik ordning, här är 10 produkter. (då är ej penslar inräknat)

1. Linda Hallberg Infinity Filter (reklamlänk) för en nedmattande känsla.
2. Le Labo Santal 33 (reklamlänk) är en doft jag bär ofta.
3. Linda Hallberg Infinity Palette (reklamlänk)-  Här är en palett som jag verkligen kan ersätta mycket med! Med denna gör jag highlight, contour, rouge, bryn, ögonskugga, bronzing och eyeliner… Hade jag inte haft denna så hade jag antalet produkter ökat markant
4. Linda Hallberg H2Glow Face Mist (reklamlänk) för Glow on the go!
5. Linda Hallberg Anger Mood Crayon (reklamlänk)- Jag brukar alltid köra röda läppar, iallafall minst en gång om dagen.
6. Milk Makeup Kush Mascara – Mascara brukar jag ha varje dag
7. Emite Correct & Conceal (reklamlänk)är min favoritconcealer och med den kan jag täcka rött, blått och ljusa upp om jag så vill det.
8. Björn Axén  Root Concealer Medium Brown (reklamlänk)för fake fräknar
9. The BrowGal Clear Eyebrow Gel (reklamlänk)är ett måste för fluffiga bryn som håller sig på plats
10. Linda Hallberg infinity Glass (reklamlänk) – Använder denna främst i min bas, och på mina läppar när de känns torra, eller som ögongloss eller ovanpå Anger Mood Crayon

 

ENGLISH:

My daily makeup routine (I also included my perfume here) These are not in any specific order, here are 10 products. (brushes are not included)

1. Linda Hallberg Infinity Filter for a matte feeling
2. Le Labo Santal 33  is a fragrance I often wear.
3. Linda Hallberg Infinity Palette – Here is a palette that I can really replace a lot with! With this I do highlight, contour, blush, eyebrows, eyeshadow, bronzing and eyeliner … If it wasn’t for this one the amount of products have been MUCH higher.
4. Linda Hallberg H2Glow Face Mist for Glow on the go anytime of the day!
5. Linda Hallberg Anger Mood Crayon  – I always go for red lips, at least once a day.
6. Milk Makeup Kush Mascara – I usually wear mascara every day
7. Emite Correct & Conceal  is my favorite concealer and with it I can cover red, blue and brighten up areas of the face
8. Björn Axén Root Concealer Medium Brown for fake freckles
9. The BrowGal Clear Eyebrow Gel is a must for fluffy brows that stay in place
10. Linda Hallberg infinity glass – I mainly use in my base, and on my lips when they feel dry, or as an eye gloss or on top of Anger Mood Crayon

Såhär ser min kvällsrutin ut just nu, 5 produkter, varav två är samma som på morgonen.

1. jag använder samma rengöring, pH Formula E.X.F.O Cleanse även på kvällen, denna går att använda att ta bort ögonmakeup med också, så sålänge jag inte har vattenfast mascara så funkar denna!
2. Ole Henriksen Glow2Oh Dark Spot Toner – En toner som reducerar pigmentförändringar som är otroligt fräsch.
3. Ole Henriksen Banana bright Eye Crème hänger med även på kvällen
4. Ole Henriksen Goodnight Glow – Bästa nattkrämen jag nånsin provat, den ger mig allt jag behöver och doftar magiskt. Funkar så himla bra på min känsliga hud.
5. Smörjer ofta in mig med nån form av olja eller lotion på kvällen. Just nu gillar jag Electric ink Defining Body oil. Kör den över hela kroppen

 

Totalt använder jag på daglig basis alltså minst 18 produkter. Sen så tillkommer ju annat när jag duschar, sminkar mig i olika looks osv.

Hur många produkter använder du på daglig basis, tycker du det är för många? vad skulle du isåfall kunna göra för att minska antalet produkter?

 

ENGLISH:

Here’s how my evening routine looks right now, 5 products (two are the same as in the morning)

1. I use the same cleanser, pH Formula E.X.F.O Cleanse even in the evening, this can be used to remove eye makeup with as well, as long as I do not have waterproof mascara, this works fine 🙂
2. Ole Henriksen Glow2Oh Dark Spot Toner – A toner that reduces pigment spots. And it gives a super fresh feeling after removing makeup.
3. I use Ole Henriksen Banana bright Eye Crème in the evening as well
4. Ole Henriksen Goodnight Glow – The best night cream I’ve ever tried, it gives me everything I need and smells magical. Works so well on my sensitive skin.
5. I use some kind of oil or lotion in the evening. Right now I like Electric ink Defining Body oil. 

In total, I use at least 18 products on a daily basis.

How many products do you use on a daily basis? Do you think there are to many? And what could you do to reduce that amount of products?


4 kommentarer4 kommentarer om “How many products do you use every day?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • 3 stycken 😂
  Deo, torrschampoo och ansiktsvatten.
  Nu för tiden sminkar jag mig typ 1 gång i veckan. Tycker det är kul och känner mig fin när jag väl gör det, men det är så mkt skönare att vara utan smink när jag jobbar. Dels för att jag går upp 5.30 😴

  Reply
 • Oh I love this blog post! Personally I tend to reduce the amount of products I use as at some point I think it ridiculous (and really bad for the planet, and for the skin, and money-wise, etc). Morning I use 4 products max skincare-wise, same at night time 🙂 And for makeup it varies from day to day!

  Reply
 • Är jättenyfiken på hur du använder Root concealern till att göra fake-fräknar?!

  Reply
 • Faktiskt så är det inget som jag använder varje dag! Jag sminkar mig och gör hudvård kanske 2-5 dagar i veckan. Min deo tar jag på efter varje dusch, och sen håller den svettlukten borta upp till en vecka även om jag inte duschar. Jag tycker nog att jag använder lagom mängd produkter som mitt liv ser ut just nu.

  Reply