Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:02 | February 11, 2020

Did I get rid of my nasal spray addiction?

För drygt en vecka sedan vaknade jag upp med en uppenbarelse… Jag skulle göra mig av med mitt nässpraysberoende… NU
Jag kände nu att.. nä.. jag kan inte hålla på såhär, att alltid vara beroende av den där jävla sprayen, att få panik så fort man inser att man glömt den hemma. Jag vill inte vara beroende av grejer.

Först och främst, det står ju på nässpray att man inte ska använda mer än i 10 dagar eller vad det är.. men det står inte varför, men antar att det är av anledningen att det är så jävla lätt att bli beroende av det. Näsan svullnar helt enkelt upp när effekten avtar, vilket gör att du blir täppt igen, och behöver nässpray… Och så fortsätter det, och det är VÄLDIGT lätt att fastna i nässprayens värld

Jag har alltid haft minst nässpray med mig, har jag inte haft, så har jag gått och köpt, som en säkerhet liksom. Har fått lite smärre panik när jag inte haft nässpray med mig och jag VET att jag kommer bli täppt under dagen/kvällen.. och när jag blir täppt får jag ont i huvudet och så är hela kvällen förstörd typ. Nässpray har varit det sista jag tagit innan jag gått och lagt mig, och det första jag tagit när jag vaknar, ibland har jag även vaknat av att jag varit täppt i näsan.

Att jag blivit beroende är väl för att jag AVSKYR att vara minsta lilla täppt i näsan för jag tycker det är lite småobehagligt att andas genom munnen, och med alla allergier jag har så blir jag täppt i näsan rätt ofta. Avsvällande Nässpray är helt jävla magiskt när man är täppt. I’m not gonna lie

Nu har jag försökt avvänja mig  genom att använda allerginässpray (har köpt Nasonex) och tagit en gång om dagen. Och sprayat bara ena näsborren med vanlig nässpray precis innan jag gått och lagt mig. Sen har jag fått stå ut på dagen helt enkelt. Jag har haft SÅ ont i huvudet, det har känts som att pannan har varit påväg att explodera .. och näsan har runnit nåt så in i, har gått med papperstussar i näsan hela dagarna. Men efter 5 dagar så testade jag att sova utan nässpray, och det gick! och nu har jag varit helt clean från avsvällande nässpray i hela två dagar

Jag känner mig fortfarande lite täppt, men det är överkomligt, och huvudvärk har jag ingen.. Och det känns SÅ värt det!
Jäklar vad lätt det är att fastna i nässpraysträsket, och fy fan vad jobbigt det är att sluta
Nu ska jag verkligen försöka att inte fastna där igen.

Berätta gärna om ni har några historier och egna erfarenheter

ENGLISH:

About a week ago I woke up with and felt … I’m going to get rid of my nasal spray addiction … NOW
To always depend on that damn spray, to panic as soon as you realize you forgot it at home. I don’t want to be addicted to stuff.

First of all, it says on the nasal spray that you should not use more than 10 days or whatever .. but it does not say why, but assume that it is for the reason that it is so damn easy to become addicted to it. The nose swells up when the effect diminishes, which makes you stuffed again, and you needs nasal spray … And so it goes on, and it is VERY easy to get stuck in the world of nasal spray

I’ve always had at least one nasal spray with me, if haven’t had one, I bought one. I kind of panicked when I knew I did not have nasal spray with me and I KNEW that I would have trouble breathing during the day/night .. and when I get stuffed I get a headache and the whole evening is ruined. Nasal spray was the last thing I took before I went to bed, and the first thing I took when I woke up, sometimes I even woke up because I couldn’t breathe

Now I have tried to kick it off by using allergy nasal spray (bought Nasonex) and taken it once a day. And just sprayed one nostril of regular nasal spray just before I went to bed. Then on the day I have just dealt with it. It has felt like my forehead has been about to explode .. and my nose has been running like crazy.. But after 5 days I tried to sleep entirely without nasal spray, and I made it! and now I have been completely clean from the nasal nasal spray for two days. It feels like a success!

I still feel a little stuffy, but it is affordable, and I have no headache .. And it feels SO worth it!
Damn it’s so easy to get addicted, and damn it’s hard to quit

Tell me about your nasal spray stories!


4 kommentarer4 kommentarer om “Did I get rid of my nasal spray addiction?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hade en kompis som var sådär förr. Tidigt i livet började hon med nässpray, kommer från familj som aldrig snyter sig. Jag är från en familj där nässpray bara användes vid bihåleinflammation då vi alltid snutit oss från början. Hon klagade alltid på nästäppa och fick köra spray jämt, hade en under kudden tom. Fick henne tillslut att sluta använda för jag påpekade att det inte var normalt och trodde att näsaprayen tom förstörde och liksom gjorde henne täppt. Hon släppte den tillslut.

  Numer använder jag nässpray oftare men bara vid förkylningar för att slippa bihåleinflammation och kunna andas på natten. Tycker det är så äckligt att ta och har typ ångest över att spruta in något i näsan.

  Tänk på det som med vatten. Vem vill ha vatten i näsan som rinner ner i halsen? Tänk på nässpray på samma sätt när det känns jobbigt!

  Reply
 • Jag har själv varit nässpraysberoende i ca 11 år… Har försökt sluta i perioder men då jag har allergier, så blir det alltid att jag förr eller senare börjar igen. Allerginässpray har jag tagit i princip varje dag i kanske 12 år, och oftast räcker det att jag tar den på morgonen för att jag klara dagen. Jag tar dock förkylningsnässpray varje kväll när jag ska sova då det inte går annars. Precis som du så hatar jag att andas med öppen mun. Får PANIK när jag blir täppt och ska sova. Jag har dock trappat ner till den sprayen som är för barn istället för vuxna, då den är lite mildare. Nu försöker jag att bara spraya i ena näsborren när jag ska sova, så jag vänjer av ena sidan och sen kan sluta med den andra också.
  Minns en sommar då jag bestämde mig för att sluta helt och det var hemskt. Jag satt upp i sängen och somnade till en serie varje natt. Jag var tvungen att vara helt slutkörd för att somna trots nästäppan. Tror inte det blev helt bra heller.

  Reply
 • Prova Fluktason 👍

  Reply
 • Måste varit jobbigt men skönt det börjar bli lättare för dig! Jag har ett litet tips som säkert redan testat, men det är att använda vanlig saltlösning – finns ett nässpray som heter Renässans på Apoteket som är en nässpray som alltså innehåller en naturlig saltlösning. Lättar ju nästäppan tänker jag, så borde väl funka som något slags komplement? Men som sagt, du har säkert testat allt! Ska tilläggas att jag själv inte varit beroende så vet ju inte hur det är. Letade upp en länk till Renässans hemsida där jag såg att de förklarar några steg till att bli av med beroendet med hjälp av varianter av deras nässprayer: https://www.renassans.nu/forebygg–lindra/beroende-av-nasspray/
  STORT lycka till, fina Linda! <3

  Reply