Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:24 | May 6, 2020

A mistake led me to where I am today.

Vad knäppt, om en tänker på det, hur skulle allt varit… om jag aldrig raderat min gamla blogg 2008?

När jag gick ut gymnasiet så hoppade jag på en makeuputbildning ganska direkt, jag visste inte ens vad en concealer var då. Numera vet varje 8-åring vad både contouring och baking är. Mitt intresse låg i idrott och musik.
Flyttade till Stockholm i en husvagn och bodde på Ängby Camping nära Bromma i drygt tre månader innan jag flyttade till en lägenhet i Solna.
Jag fattade direkt att jag ville frilansa som makeupartist på heltid! jag ville ha eget företag, gärna jobba med extrem makeup.. det var mitt mål! Att stå bakom kameran och sminka folk.
Livet tog en helt annan vändning, och jag kunde inte ana vad som komma skulle. Ett misstag ledde mig till vart jag är idag.

Jag började frilansa litegrann, tog gratisjobb och jobbade i butik. Fantastiska erfarenheter! När jag bodde i Linköping hade jag som mest tre jobb samtidigt + frilansjobb för att skrapa ihop till en heltid. Det var nog min mest intensiva period i livet, men jäklar vilken rolig tid det var. Jag började blogga, skriva om mitt liv. Som i en dagbok. En dag råkade jag radera bloggen helt. Jag var SÅ arg, och så ledsen. Så många timmar för ingenting. Allt var borta.
Jag startade upp en ny blogg om smink 2008, det tog fart, helt plötsligt tjänade jag pengar på att blogga, jag fick blogga på Veckorevyn, jag fick flera jobb i Stockholm och flyttade tillslut hit igen. (Och då hade jag några år intalat mig själv att aldrig någonsin flytta till Stockholm igen, jag hade nämligen inte mycket kärlek till Stockholm sedan husvagnstiden.)

Min tanke om att frilansa på heltid funkade inte riktigt och jag tyckte det var kul att hålla på med produktrecensioner och att sminka och fota. Men jag tänkte då att det bara skulle vara tillfälligt.
Nu, 12 år senare så är sociala medier fortfarande mitt “huvud-jobb” och jag har knappt tid att ta sminkjobb längre eftersom jag även har mitt företag Linda Hallberg Cosmetics som tar resten av min tid.
Någonstans i tanken hade jag där i husvagnen att jag skulle starta något eget, något unikt, men att vägen dit skulle se ut såhär kunde jag nog aldrig tänka mig. Och jag är otroligt tacksam över att det blev just den vägen.
Tänk hur det blev.. tänk hur små saker i livet leder en in på helt andra vägar än de man tänkt från början.
Tänk om jag inte hade råkat radera min gamla blogg där den dagen.. då kanske jag aldrig börjat blogga om smink, det är en jättekonstig tanke att tänka.. vad hade jag gjort nu då?

Har du någon sån här grej som ändrade ditt liv i en helt annan riktning? berätta gärna 🙂

ENGLISH:

I wonder how everything would have been … if I never deleted my old blog in 2008?

When I left high school, I jumped on a makeup education in Stockholm, I didn’t even know what a concealer was then. Nowadays, every 8-year-old knows what both contouring and baking are. My interests was in sports and music.
I moved to Stockholm in a caravan and lived at Ängby Camping near Bromma for three months before I moved to an apartment in Solna.
I immediately realized that I wanted to freelance as a full-time makeup artist! I wanted to have my own company, work with extreme makeup .. that was my goal! To be behind the camera and do makeup.
Life took a completely different turn, and I couldn’t imagine what was coming. A mistake led me to where I am today.

I started freelancing a bit in my home town, worked for free and worked in retail. It was a great experience! When I lived in Linköping, I had at most three jobs at the same time + freelance to get a full time job. It was probably the most intense period in life, but damn it was fun! I started blogging, writing about my life. As in a diary. One day I happened to delete the blog completely. I was SO angry, and so sad. So many hours for nothing. Everything was gone.
I started a new blog about makeup in 2008, it took off, all of a sudden I made money blogging, I had the honor to blog for a Swedish magazine called Veckorevyn, I got several jobs in Stockholm and after five years in Linköping I moved here again. (Note: I had told myself to never ever move to Stockholm again)

My idea of ​​freelancing full-time didn’t really work, and I thought it was fun to do product reviews and take pictures of my make-up. But then I thought it would just be temporary.
Now, 12 years later, social media is still my “main job” and I barely have time to take makeup jobs anymore because I also have my company Linda Hallberg Cosmetics which takes the rest of my time.
When I lived in the caravan, I guess I had an idea that I would one day start something on my own, something unique, but I had not idea that it would turn out like this. But I feel very blessed that it did!
Imagine how little things in life can lead you into completely different paths.
What if I had not accidentally deleted my old blog that day .. ? 
It is a very strange thought to think .. 

Do you have a thing that changed your life in a completely different direction? 


1 kommentarerEn kommentar om “A mistake led me to where I am today.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Bestämde mig för att gå på en fest jag inte var så sugen på, träffade en ny vän som gav mig en gammal hobby tillbaka.
    Genom den hobbyn fick jag nya vänner, bl.a en av mina bästa vänner. Som introducerade mig till mannen i mitt liv.
    Hade jag inte ryckt mig själv i kragen den dagen för att gå på en fest jag egentligen inte hade lust till så hade mitt liv sett totalt annorlunda ut idag… Bizzart när man tänker på det egentligen… Hur små saker kan göra sådan stor skillnad.

    Reply